Schuine liggingen
Bron: De Golf Academie

Golftraining: Schuine liggingen

Golfpro van het jaar 2018 Mark Reynolds laat zien hoe je beter wordt in moeilijke liggingen.

Zeker in het buitenland, als je met golfvakantie bent, heb je vaak te maken met schuine liggingen. In de video hierboven legt professional Mark Reynolds uit hoe je schuine oefeningen kunt oefenen zodat je beter wordt in alle slagen waarbij de bal niet recht ligt. 

Zoek een plek op de range waar je schuine liggingen kunt oefenen. Gebruik in eerste instantie een ijzer-7 en kijk wat de bal doet. 

  • Bij de uphill lie, zo laat Reynolds zien, vliegt de bal wat hoger en daardoor verlies je een beetje afstand. Hou daar rekening mee en neem één of twee clubs meer. Bij een uphill lie neigt de bal ook een beetje naar links. Om de bal goed te raken: zet de schouders parallel aan de heuvel.
  • Bij een downhill ligging is de vlucht van de bal wat lager en daardoor rolt hij wat verder. Hou er rekening mee bij je clubkeuze. Om de bal goed te raken: zet de schouders parallel aan de heuvel. Hou er bij een downhill ligging ook rekening mee dat de bal een kleine afwijking naar rechts heeft. 
  • Als de bal sidehill boven je voeten ligt, draait de bal een beetje van rechts naar links. (Dit geldt voor rechtshandige spelers.) Je moet dus een beetje op rechts oplijnen om bij je doel uit te komen. Hou de club iets hoger vast als de bal boven je voeten ligt.
  • Een sidehill ligging onder je voeten? De bal draait van links naar rechts (voor rechtshandige spelers). Daar moet je rekening mee houden in de baan. Door iets links op te lijnen komt de bal bij het doel uit. Je moet vanuit de heupen iets voorover buigen om de bal goed te raken.

Door alle schuine liggingen te oefenen, ervaar je wat de bal doet. Als je veel moeite houdt met deze slagen kan een les bij een professional wonderen doen.

Meer oefeningen van De Golf Academie.

Meer video's in deze categorie