Golf.nl: Fairway instructie video tips. Zo sla je vanuit de fairway.

Fairway instructie video's

Fairway instructie video's! Je ligt op de fairway of er naast. Hoe krijg je bijvoorbeeld goed balcontact op een harde, droge zomerfairway? Welke club kan je in sommige gevallen het best gebruiken? Wat te doen als je in een divot ligt? Hoe sla je uit de rough? GOLF.NL helpt je met vier instructievideo's door de fairway heen. Bekijk de video's en mis geen green meer!

VIDEO 1:

Kortgras fairway: sla neerwaarts slaan op de bal & oefen met een tee.

Op harde fairways zijn veel golfers bang dat ze met hun club niet goed onder de bal kunnen komen, met toppers als gevolg. Wil je weten hoe je wel goed balcontact krijgt op zulke zomerfairways? Geert Frohn, PGA professional van de Sallansche Golfclub, laat het zien!


VIDEO 2: 

Hoe sla je een goede bal uit de rough?


Hoe sla je een goede bal uit de rough? Omdat het clubblad dichtslaat als je een bal in de rough ligt, zijn er een aantal aanpassingen die je moet doen. Zo is het verstandig om de club korter te grippen als je de bal in de rough ligt. Bekijk onderstaande video waarin Geert nog meer tips geeft voor een bal uit de rough.


VIDEO 3:

Wanneer sla je een 3-wood en wanneer een hybride van de fairway?

Wanneer sla je een 3-wood en wanneer een hybride van de fairway? In de volgende video legt Geert uit wat de voordelen zijn van het slaan van een hybride en wat je moet doen als je toch voor de houten-3 gaat.


VIDEO 4:

Pech: je bal ligt in een divot! Wat moet je doen?

Pech: je bal ligt in een divot. Wat moet je doen als de bal op deze ongelukkige plek op de fairway eindigt? Geert legt in de volgende video uit hoe je een plag in een plag slaat.  • Auteur Redactie GOLF.NL