Tip bij een hoge chip: gebruik een zwakke grip

Chippen
Een chip is een makkelijkere en minder risicovolle slag dan een pitch en al helemaal dan een flopshot, zo’n korte hoge bal die snel stopt op de green. Maar een chip gaat vaak laag en de bal rolt door waardoor je op die manier de bal soms niet dicht bij de hole krijgt.

Flop: riskant

Ik heb de green gemist en tussen mijn bal en de vlag is een bunker. De vlag is op een plek  gestoken dat er niet veel ruimte is naar de hole toe. Om de bal dicht bij de hole te krijgen, moet ik een hogere bal spelen die snel stopt. Maar een flopshot met een open stand en clubblad, veel polsknik en een lange swing is voor veel golfers heel lastig. Het is ook een risicovolle slag want er kan snel iets misgaan.

Zwakke linkerhand

Ik heb een simpele tip die een korte, hoge bal die minder doorrolt op de green een stuk eenvoudig maakt. Neem je normale stand in voor een chip. Het enige wat je nu aanpast is de linkerhand naar links draaien op de grip, dit noemen we een zwakke grip.

Minder pols, meer loft

Bij de standaardgrip met je linkerhand gaat de pols in de achterzwaai gemakkelijk knikken. Met de zwakkere gebeurt dat veel minder. Ook blijft er meer loft op de club en dat helpt om de bal hoger te laten vliegen en snel te laten stoppen bij de hole.