Leer van Woods' beste slag

Bunker
Tiger Woods sloeg in 2018 de ene na de andere prachtbal. Maar wat was zijn allerbeste? Volgens Woods zelf een bal uit een fairwaybunker. Hoe speelt Tiger zo’n slag en wat kan jij er van leren?
2018 was het jaar van de comeback van Tiger met als bekroning de overwinning in het Tour Championship, zijn tachtigste overwinning op de PGA Tour. Tijdens een persconferentie vorige week voorafgaand aan het Hero World Championship werd Woods gevraagd wat hij zijn beste slag vond in 2018. De winnaar van veertien majors hoefde niet lang na te denken: zijn tweede slag op hole 10 in het Brits Open op Carnoustie.

Aanmelden nieuwsbrief Golf.nl

Steile lip

De bal van Woods lag 139 meter van de vlag in een bunker met een heel steile lip. Die lip moest Woods natuurlijk zien te ontwijken, maar hij had ook nog af te rekenen met het water van de burn een meter of 25 voor de green. Woods pakte zijn pitchingwedge, probeerde zo veel mogelijk snelheid te ontwikkelen en hij kreeg de bal veilig uit de bunker aan de voorkant van de green. Een spectaculaire en gedurfde slag. ‘Toen ik die bal zo mooi uit de bunker kreeg dacht ik dat ik het toernooi zou gaan winnen’, sprak Woods vorige week. Het liep anders, Woods eindigde achter winnaar Francesco Molinari op de zesde plaats. Maar die bal uit de fairwaybunker gaat voor Woods de boeken in als zijn beste van 2018. Je kunt de bijzondere slag van Woods zien op 1:08 in onderstaand filmpje.

Mis niks! Blijf altijd op de hoogte van alle GOLF.NL instructie tips en video's - klik hier!

Zo kom je uit een fairwaybunker

Veel amateurs hebben grote moeite met slagen uit een fairwaybunker. Dat is niet nodig. Een bal slaan zoals Tiger op hole 10 in het Brits Open, dat is ons gewone golfstervelingen helaas niet gegeven. Maar de bal veilig uit de fairwaybunker krijgen én flink wat afstand maken gaat echt lukken. John Boerdonk, professional op de Rosendaelsche Golfclub, laat in de video bovenaan dit artikel zien wat je wel en vooral niet moet doen in een fairwaybunker.


Meer video's in deze categorie