Thomas Pieters met de beker
Beeld: Golfsupport.nl
Thomas Pieters in de slotronde
Beeld: Getty Images
Lee Slattery
Beeld: Golfsupport.nl
Eduardo de la Riva sloop in de laatste ronde naar de leiding, maar kwam uiteindelijk net tekort.
Beeld: Golfsupport.nl
Fabrizio Zanotti deed het weer goed in het KLM Open.
Beeld: Golfsupport.nl
Joost Luiten had het niet in de laatste ronde. Hij eindigde het KLM Open buiten de top-20.
Beeld: Getty Images
Thomas Pieters
Beeld: Golfsupport.nl

Belg Pieters wint KLM Open!

13 september 2015 Redactie GOLF.NL
De jonge Belg Thomas Pieters heeft het KLM Open 2015 gewonnen.

Het ging zondagmiddag tussen de winnaars van de laatste twee toernooien op de European Tour, de jonge Belg Thomas Pieters (23) en de Engelsman Lee Slattery (37). 

Het werd een spannend slot van het 96ste KLM Open. Pieters begon de slotdag als nummer 4 dankzij een ijzersterke ronde 62 op zaterdag. Hij speelde de slotronde in 65 slagen (zes birdies en een bogey) en was met -19 leider in het clubhuis.

Lee Slattery stond na zeventien holes ook op -19 en hoefde alleen maar par te maken om een play-off af te dwingen. Het teeshot van de Engelsman op hole 18 eindigde in de rough, maar hij sloeg zijn bal wel op de green. Hij maakte echter een 3-putt om op -18 te eindigen.

Goed kort spel

'Ik kan het nog niet geloven', waren de eerste woorden van de kampioen bij de prijsuitreiking. En bij de persconferentie zei Pieters als eerste: 'Het moet nog inzinken.'

'Dat ik op deze leeftijd al twee keer een wedstrijd van de European Tour zou winnen, dat durfde ik niet te dromen', zei Pieters. 'Dat ik twee keer achter elkaar zou winnen, dat ... Dat is allemaal nog een beetje veel nu.'

Pieters won eind augustus zijn eerste toernooi op de European Tour, de Tsjechische Masters. Hij wint twee keer op rij want het KLM Open was zijn eerste wedstrijd na Tsjechië. 

De longhitter zegt dat zijn overwinning mede te danken is aan goed kort spel. 'Dat is de afgelopen maand formidabel. De baan past ook bij mijn ogen, ik zie de slagen. En ik vorm een goed team met mijn caddie. Hij heeft hier op de Kennemer in 2007 met Ross Fisher gewonnen. Dat ik mijn vorige wedstrijd ook heb gewonnen, dat gaf ook een klein beetje extra vertrouwen.'

Eerste Belgische winnaar sinds 1953

Pieters is de eerste Belgische winnaar van het KLM Open sinds Flory van Donck in 1953. Van Donck won het Dutch Open vijf keer.

De laatste Belgische zeges op de European Tour dateren van 2011 en 2012. Nicolas Colsaerts won dat jaar het China Open en het Volvo World Match Play. Hij werd 56ste in het KLM Open.

Slattery werd door een 68 op zondag gedeeld tweede, samen met Eduardo de la Riva uit Spanje die een fraaie ronde 63 maakte op zondag.

Lee Slattery won twee toernooien op de European Tour. Hij boekte zijn eerste zege in 2011, de Madrid Masters, en hij won vorige week het Russian Open. 
Slattery had de kans om als eerste Engelsman sinds 1999 twee toernooien op rij te winnen. Zestien jaar geleden slaagde Lee Westwood daar in, hij won toen het European Open en een week eerder het Dutch Open.

Fabrizio Zanotti uit Paraguay werd vierde met een totaal van -17. De vijfde plaats werd gedeeld door Eddie Pepperell en Morten Ørum Madsen. 

Nederlanders: Luiten 23ste

Joost Luiten, de nummer 1 van 2013 en nummer 5 van 2014, werd dit jaar gedeeld 23ste. Wil Besseling, de enige andere Nederlander die de cut haalde, eindigde als gedeeld 47ste. Lees hier meer en bekijk video-interviews met de Nederlanders.

Eindstand.

Lees meer over

Joost Luiten European Tour