Met een Trackman kun je je swing analyseren en verbeteren!

#WelkeGolfProBenJij?

Lijkt jouw swing op Joost, of toch op Christel?
3 juni 2015 Redactie GOLF.NL
Het Deloitte Ladies Open staat naast internationaal topgolf ook in het teken van zelf golfen. Met behulp van de TrackMan kun je tijdens het toernooi bij De Golf Academie uitvinden of jouw swing op die van Joost Luiten of Christel Boeljon lijkt. Het damesgolftoernooi wordt 19 tot en met 21 juni gehouden op The International in Amsterdam.

De TrackMan is een ingenieus apparaat dat golfers helpt hun swing te analyseren en te verbeteren. Speciaal voor het Deloitte Ladies Open heeft deze populaire vinding onder de profgolfers een mooie toevoeging gekregen. De actie #WelkeGolfProBenJij? stelt bezoekers aan het Deloitte Ladies Open bij De Golf Academie niet alleen in de gelegenheid gratis gebruik maken van de TrackMan, maar ook om uit te vinden met welke bekende Nederlandse golfer zij kunnen worden vergeleken. 

Dat gebeurt aan de hand van golfdata (swinganalyse op basis van 25 metrics) , die worden vergeleken met de beste drie mannelijke en vrouwelijke golfprofessionals van Nederland: Anne van Dam, Dewi-Claire Schreefel, Christel Boeljon, Joost Luiten, Robin Kind en Daan Huizing.

De vergelijking zal worden gemaakt aan de hand van vijf metrics: ball speed, carry, clubhead speed, side en angle of attack. De visualisatie van deze analyse zal op een monitor worden getoond en tevens wordt de golfers de analyse toegestuurd per mail of een tweet (of indien mogelijk via social media). Daarnaast krijgen zij van een golfcoach tips hoe zij op basis van deze analyse hun swing kunnen verbeteren. 

Deelname aan de TrackMan-sessies is gratis, maar je dient je wel van te voren op te geven. Belangstellenden kunnen zich inschrijven via deze link.

Ga meer informatie naar deloitteladiesopen.nl. Daar kun je ook tickets voor het evenement kopen.

In de video bovenaan dit bericht kun je zien wat TrackMan precies doet.

Lees meer over

Joost Luiten LET