Beeld: Edwin Vermaas - Approach the green
Zelf Golfen

Maak je agenda vrij voor een van deze golfwedstrijden!

Beeld: Edwin Vermaas - Approach the green
Vind je het leuk om een wedstrijd of toernooi te spelen? Op deze pagina vind je een overzicht van open wedstrijden en toernooien op Nederlandse golfbanen. Aanmelden kan bij de organisatie zelf.

Clubs en wedstrijdorganisaties kunnen hun open toernooien doorgeven aan redactie@golf.nl. Dan wordt de wedstrijd vermeld in dit overzicht.

Laatste update 5 december 2023

Open golfwedstrijden en toernooien in 2024

3 februari 2024 - De hel van de Purmer

Een 27-holes midwintergolfwedstrijd op BurgGolf De Purmer met een lunch en na afloop een stamppotbuffet. Informatie.

6 juli 2024 - Princenbosch Open

De wedstrijd wordt gespeeld op alle 27 holes van Golfclub Princenbosch. Voor heren met een handicap tot 8 en dames met een handicap tot 12. Informatie wordt te zijner tijd geplaatst op princenbosch.nl.

31 augustus 2024 - Twente Cup Mini Challenge

Voor jeugdspelers geboren in 2011 of later. De wedstrijd wordt gespeeld op de par-3 oefenholes van de Twentsche Golfclub. Informatie.

Dutch Kids Golf

Meerdere wedstrijden door het jaar heen voor kinderen. Zij kunnen wedstrijdervaring opdoen op de mooiste banen van Nederland, in een veilige omgeving en met heel veel lol. Kalender.

Golfkampen voor jeugd

Kijk op deze pagina: Ontdek de leukste golfkampen voor je kind(eren) deze zomer.

Open Golf Tour en de Senior Golf Tour

Strokeplaywedstrijden voor amateurs én professionals. De punten tellen mee voor de NGF Jaarranglijsten én zijn onderdeel van de lijst NGF wedstrijden t.b.v. KSS scores (Kwalificatie Structuur Sport van de NOC*NSF) . De Open Golf Tour is voor golfers vanaf vanaf 16 jaar, dames maximaal handicap 16 en heren maximaal 14. De Senior Golf Tour voor golfers vanaf 50 jaar, heren maximaal hcp 14,0 en dames16,8. Meer informatie en aanmelden.

Rotterdam Golf Tour

Het doel van de Rotterdam Golf Tour is om amateurgolfers een wedstrijdplatform te bieden waarin zij zich met elkaar kunnen meten op een wijze waarop professionele golfers dat ook doen. 

Gespeeld in 2023

19 maart - Leeuwenbergh Jeugd Open

Voor de 15de keer wordt het Leeuwenbergh Jeugd Open georganiseerd. Er zijn vier verschillende categorieën en de inschrijving is open tot en met 13 maart. Informatie.

26 maart - Liemeer Jeugd Open

Het toernooi is voor golfers van 6 t/m 21 jaar met een handicap. Er wordt gespeeld in vier categorieën en de kinderen met een handicap van 25 tot 54 (categorie 3 en 4) spelen hun ronde met een volwassen begeleider. Informatie.

1 april - Shotgun beleving North/South op The Links Valley

Op deze dag kunnen golfers The Links Valley beleving meemaken. Je speelt dan zowel de 9-holes North Course als de 9-holes South Course op één dag.

6 mei - Shotgun beleving North/South op The Links Valley

Op deze dag kunnen golfers The Links Valley beleving meemaken. Je speelt dan zowel de 9-holes North Course als de 9-holes South Course op één dag.

13 mei - Links Valley Lustrumweekend

Een weekend bestaat de mogelijkheid om vriend(inn)engolf te spelen voor € 100 per flight: 9 holes golfen en genieten van een heerlijke borrelplank. Je flight bestaat uit minimaal 3-4 personen. Reserveer door te bellen naar 088 - 35 23 000.

20 mei - GolfRebels Duo Open Stippelberg

Op Golfbaan Stippelberg in Noord-Brabant is er een leuke teamwedstrijd. De spelvorm is fourball betterball met handicapverrekening. De man en vrouw met de neary mogen meedoen aan Beat the Pro op het KLM Open. Informatie.

21 mei - Jeugd Open Landgoed Coudewater

Dit jeugdtoernooi wordt voor de 3de keer georganiseerd op Golfclub Landgoed Coudewater. Er zijn twee categorieën en de spelvorm is stableford. Informatie.

21 mei - Hilversumsche Jeugd Open

Op zondag 21 mei is op de Hilversumsche Golfclub het jaarlijkse jeugdtoernooi. Er is een wisselprijs voor de beste brutoscore in categorie 1 (maximaal handicap 9.9) en daarnaast zijn er in alle categorieën prijzen voor de top 3. Naast de neary kunnen jeugdspelers in categorie 2 (hcp 10-24.9) en categorie 3 (hcp 25-36) ook een prijs winnen voor de verste drive. Deze wedstrijd telt mee voor de NGF jeugdranking. Informatie.

28 mei - Pinksterwedstrijd Delfland

Met Pinksteren organiseert Golfbaan Delfland een 18 holes stablefordwedstrijd. Alle deelnemers krijgen in ieder geval een pinksterbloem in pot. Informatie.

29 mei - Iron Shirt NK Tweezijdig Golf

Negen holes speel je alleen rechtshandig en 9 holes speel je alleen linkshandig, op Golfclub Zeewolde (de Jolbaan). Informatie.

1 juni - HGC Senioren Open

De Haarlemmermeersche Golfclub organiseert voor de vijfde maal het Senioren Open Golftoernooi. De spelvorm in het kampioenschap voor 50-plussers is strokeplay. Voor dames is de maximale handicap 15,0 en voor heren 12,0. Informatie.

2-3 juni Hilversumsch Senior Open

Het 36-holes strokeplaykampioenschap voor dames 50+ en heren 50+ wordt gespeeld op de Hilversumsche Golf Club. Meer informatie over het kampioenschap is te vinden op hilversumschegolfclub.nl.

8 juni - Shotgun beleving North/South op The Links Valley

Op deze dag kunnen golfers The Links Valley beleving meemaken. Je speelt dan zowel de 9-holes North Course als de 9-holes South Course op één dag.

9 juni - Golf4Health-toernooi

De opbrengst van dit toernooi op Golfclub Kleiburg komt ten goede aan de Health Promotion South Africa Trust die gezondheidseducatie brengt in Zuid-Afrika en Lesotho. Bedrijven en organisaties kunnen een ‘flight’ kopen (een groepje van vier personen). In dit groepje kun je met een bekende Nederlander spelen. Informatie.

10 juni - Open NGF Familietoernooi 

Op de Westfriese Golfclub in Westwoud (Noord-Holland). Informatie.

10 juni - Jack Watkins Jeugdbeker

De wedstrijd om deze beker wordt gespeeld op de baan van de Koninklijke Haagsche G&CC. Inschrijven is mogelijk per 1 mei 2023 op deze websitepagina.

15 juni - Heren 50+ Fourball betterball

Golfclub de Dommel organiseert elk jaar de Heren 50+ FBBB-wedstrijd met Stablefordverrekening. Dit jaar wordt de wedstrijd gespeeld op donderdag 15 juni. Meer informatie: gcdedommel.nl.

10, 11, 12 en 17 juni - Achterhoeks Open

Op Golfbaan ‘t Zelle wordt voor de 15de keer het Achterhoeks Open gespeeld. Op 10, 11 en 12 juni zijn de voorronden, op 17 juni is de finale. Er zijn drie handicapcategorieën en de maximale handicap bij mannen en vrouwen is 36,0. Informatie.

17 juni - 45-holes wedstrijd op Het Rijk van Nijmegen

Bij deze wedstrijd spelen de deelnemers alle holes van Het Rijk van Nijmegen. Informatie is te zijner tijd te vinden op golfenophetrijk.nl.

17 juni - NK One Length

Speciaal voor alle amateurgolfers die spelen met one-length clubs, op The Links Valley in Ermelo. Informatie.

24 juni - Handicartwedstrijd op De Loonsche Duynen

Deze jaarlijkse wedstrijd wordt georganiseerd door Golfclub De Loonsche Duynen en staat open voor niet-leden. Het inschrijfgeld voor de 18-holes wedstrijd bedraagt voor niet-leden 35 euro. HGE stelt de baan beschikbaar zonder er speelrecht voor te vragen, zodoende komt het inschrijfgeld geheel ten gunste van de Stichting Handicart. Informatie.

24 juni - Dauwtrapwedstrijd Delfland

Heel vroeg starten, een wedstrijd spelen en daarna ontbijten. Dat doe je bij de Dauwtrapwedstrijd op Golfclub Delfland tijdens de langste dag van het jaar. De spelvorm is individueel stableford. Informatie

24-25 juni - Open Oosterhoutse Golfkampioenschappen

De 13e editie van het open strokeplaykampioenschap op De Oosterhoutse. Op zaterdag en zondag wordt er 18 holes gespeeld. De totale score na 36 holes bepaalt de uitslag. Spelers met minimaal handicap 20 mogen meedoen. Informatie.

1 juli - Princenbosch Open 2023

Strokeplaywedstrijd over alle 27 holes van Golfclub Princenbosch. De maximale handicap voor vrouwen is 11,9 en mannen kunnen meedoen met handicap 7,9 of lager. Inschrijving opent op 1 april. Informatie.

6-7 juli - Dutch Disabled Open

Een toernooi op de baan van Golfvereniging Leeuwenbergh voor golfers met een beperking, georganiseerd door de EDGA in samenwerking met Leeuwenbergh. Informatie.

7-9 juli - Futureproof Capels Senior Open

Dit 36-holestoernooi voor 50-plussers op Golfclub Capelle wordt voor de 12de keer gehouden. De spelvorm is fourball-betterball strokeplay. Teams kunnen bestaan uit twee heren, twee dames, of een gemengd team. De vereiste handicap is 28.0 en er is plek voor maximaal 216 deelnemers. Informatie.

9 juli - Beemster Baksi Open

Een gezellige Texas scramble-wedstrijd op Golfbaan Kavel II Beemster voor iedereen, er is geen minimale handicap vereist. Informatie.

10-14 juli - Gelders Golf Kwadrant (GGK)

Dit is een vierdaags jeugdevenement voor 10 tot 21-jarigen, met verschillende handicapcategorieën. Twee wedstrijden zijn qualifying, daarnaast wordt Texas scramble en greensome gespeeld. Men kan zich inschrijven voor 4 of minimaal 2 dagen. Alle dagen worden afgesloten met een gezamenlijke maaltijd. De data en locaties:
11 juli Keppelse Golfclub
12 juli Rosendaelsche Golfclub
13 juli Edese Golf Club
14 juli Heelsumse Golfclub
Informatie en aanmeldformulier.

15 juli 2023 - Stichting Handigolf Dubbele handicap wedstrijd

Deze wedstrijd wordt gehouden op BurgGolf Sint Nyk. Veel golfers hebben naast een golfhandicap ook een fysieke handicap, vandaar de naam van deze wedstrijd georganiseerd door de Handigolf Foundation Nederland. Deze stichting werkt samen met diverse revalidatiecentra. Zo worden er clinics gegeven en speciale golfrolstoelen (paragolfers) gekocht zodat ook mensen die rolstoel gebonden zijn kunnen genieten van de golfsport. 
Informatie.

15 juli - Nederlands Golfmuseum Cup

Informatie.

16 juli - Greenkeepers Revenge

In deze open wedstrijd op BurgGolf De Purmer hebben de greenkeepers de baan zeer lastig geprepareerd... "Niemand weet wat zij in petto hebben, zullen ze machines midden op de baan zetten? Zullen ze een spiraal van touw om de holes leggen? Of de hole op de rand van de green plaatsen?" Deelnemers krijgen een lunchpakket mee de baan in, "want het kan wel eens langer duren dan een normale golfronde". En na de wedstrijd is iedereen van harte welkom om op het terras te genieten van een lekker drankje en gezellige muziek. Informatie.

16 juli - Kleiburg Open

Dit 36-holes strokeplaytoernooi op Golfbaan Kleiburg maakt onderdeel uit van de Rotterdam Golf Tour. Het doel van deze toernooien is om amateurgolfers een wedstrijdplatform te bieden waarin zij zich met elkaar kunnen meten op een wijze waarop professionele golfers dat ook doen.

16 juli - Exloo Open Golftoernooi

Een jaarlijks toernooi op Golfpark Exloo. Deelnemers met handicap 22 of lager spelen 18 holes strokeplay. Deelnemers met een handicap boven de 22 spelen 18 holes stableford. Informatie.

5 augustus - Shotgun beleving North/South op The Links Valley

Op deze dag kunnen golfers The Links Valley beleving meemaken. Je speelt dan zowel de 9-holes North Course als de 9-holes South Course op één dag.

10 augustus - Wilhelminabeker op de Koninklijke Haagsche Golf & Country Club

Dit is een jaarlijkse wedstrijd voor spelers die tenminste één jaar in het voormalige Nederlands-Indië of het huidige Indonesië gewerkt of gewoond hebben of daar geboren zijn. De maximum handicap is voor dames 18,0 en voor heren 20,0. Informatie.

20 augustus - Weesper Open

Op Golfbaan Weesp en georganiseerd door Golfvereniging Weesp. Informatie.

21-27 augustus - Rijnmond Open Golf 

Dit strokeplaytoernooi op Golfbaan De Hooge Rotterdamsche, staat open voor alle amateurs in Nederland en maakt onderdeel uit van de Rotterdam Golf Tour. De beste handicappers worden direct geplaatst voor het finaleweekend op 26 en 27 augustus, de overige spelers dienen zich te kwalificeren door middel van voorrondes. Informatie

27 augustus - Zeewolde Cup Jeugd

Voor jeugd geboren in 2002 of later. Categorie 1 hcp +5 - 15,0. Categorie 2 hcp 15,1 - 36,0. Categorie 3 hcp 36,1 - 54,0. Informatie.

31 augustus -Benefietwedstrijd Wilhelmina Kinderziekenhuis

Informatie.

1 september - Brabants Disabled Open

De 15de editie van het Brabantse Disabled Open, een golfdag voor golfers met een beperking, wordt gespeeld op Golfbaan Stippelberg. Informatie.

1 september - Benefietwedstrijd voor KiKa op Wittem

Een geheel verzorgde golfdag op de Zuid-Limburgse G&CC Wittem; ontvangst met koffie en vlaai, hapjes in de baan, een borrel met hapjes en luxe barbecue na afloop. In de baan zijn verschillende verrassingen, bijvoorbeeld een 'Buy the drive', waarbij prijzen zijn te winnen. De spelvorm is Texas scramble á deux. Je kunt inschrijven als team of individueel. Informatie.

2-3 september - Preston Palace Almelo Open Kampioenschap 2023

Alweer de tiende editie van het Preston Palace Almelo Open Kampioenschap. Het is een laagdrempelige, gemengde wedstrijd (een dagdeel naar keuze) voor jong en oud en alle leeftijden daar tussenin. Het is een open waaraan iedereen vanaf handicap 54 mee kan doen.
Meer informatie en aanmelden.

2 september - Twente Cup Mini

Deze wedstrijd is voor jeugdspelers van 13 jaar of jonger met een maximale handicap van 24. Er is plek voor 24 deelnemers, dus zorg dat jij je zo snel mogelijk inschrijft voor deze wedstrijd. Deze strokeplaywedstrijd wordt gespeeld op de par-3-baan van de Twentsche Golfclub. Tijdens de wedstrijd zijn er gave prijzen te verdienen bij speciale challenges waaraan je kunt deelnemen. Er wordt gestart vanaf 13.00 uur. Inschrijven.

2 september - Olympus Jeugd Open

Voor jeugd tot en met 20 jaar, 18 holes in drie categorieën op Golfbaan De Hoge Dijk. Informatie.

2 september - Zeewolde Cup

Voor spelers geboren voor 2002. Dames hcp tot 14,0. Heren tot hcp 10,0. Informatie.

2 september - GolfSixes op Twentsche

De Twentsche Golfclub organiseert ter gelegenheid van de Twente Cup een GolfSixes-wedstrijd voor teams van zes personen. Elk team speelt vier holes Texas Scramble tegen negen andere teams. Na afloop is er een ‘walking lunch' met muziek. Informatie.

3 september - Houtrak Jeugd Open - Francine Saxton Beker

Op 3 september wordt op Golfclub Houtrak het jaarlijks Jeugd Open gehouden. In categorie 1 - bruto - zal gespeeld worden om de Francine Saxton Beker. In alle drie de categorieën zijn mooie prijzen te winnen. Inschrijven is mogelijk vanaf mei via de website houtrak.nl.

8 september - Inter Bancaire Golfwedstrijd

De 50ste editie van de Inter Bancaire Golfwedstrijd wordt gehouden op de Rosendaelsche Golfclub. De wedstrijd staat open voor actieve medewerkers van (bij de DNB geregistreerde) financiële instellingen. Voor de 50ste editie krijgen ex-organisatieleden van vorige IBG edities, mits nog steeds werkzaam bij een financiële instelling, voorrang bij de inschrijving. Informatie.

9 september - Flevolands Par 3 Open

Het Flevolands Par 3 Open wordt gespeeld op de par-3 baan van Shortgolf Swifterbant. Het betreft een strokeplaykampioenschap over twee keer 18 holes. Informatie.

9 en 10 september - Haenen Jeugd Open

De 15de editie van het Haenen Jeugd Open in Teteringen is een tweedaags toernooi. De spelvorm is 18 holes strokeplay zonder handicapverrekening. Deelname staat open voor jongens t/m handicap 15 en meisjes t/m handicap 20. Informatie.

9 september - Gelders Disabled Open

Deze wedstrijd voor spelers met een beperking wordt gespeeld op Golfcentrum Batouwe en georganiseerd door de BMVG. Informatie.

10 september - Liemeer Open

Deze prestigieuze strokeplaywedstrijd voor betere amateurgolfers van 22 jaar en ouder telt mee voor de NGF-amateurranking en maakt onderdeel uit van de Betcity Golf Tour. Maximale handicap: heren: 10,0, dames: 15.0. Informatie.

16 september -  Divas VS. Dandies van InstagolfNL en GolfDiva

De community die golfende Instagrammers bij elkaar brengt organiseert jaarlijks een wedstrijd de jongens tegen de meisjes in samenwerking met GolfDiva. Dit jaar vindt de battle plaats bij de Kroonprins Vianen. 
Meld je snel aan, want de inschrijvingen gaan hard!
Meer informatie en aanmelden

16 september - International Dutch Hickory Open

Op Heidegolf Ullerberg. De IDHO is open voor alle golfers met als enige voorwaarde dat er gespeeld moet worden met hickory golf clubs. Informatie.

16 september - Landelijk Open Golf en Bridge

Er is een uniek evenement op Golfbaan Dirkshorn, waar liefhebbers van golf en bridge samenkomen voor een dag vol plezier. Het Landelijk Open Golf en Bridge-toernooi biedt deelnemers de mogelijkheid om te bridgen en aansluitend 9 holes te golfen. Informatie.

17 september - Westfriese Jeugd Open

De vijfde editie van dit jeugdtoernooi op Golfbaan Westwoud. Informatie.

18 september - Golfevenement 'Zinvol Open'

Deze benefietwedstrijd voor de Landelijke StichtingTegenZinloosGeweld wordt gespeeld op de Noordwijkse Golfclub. Informatie.

22-24 september - Indisch Golfweekend

Op de Hattemse G&CC wordt voor de 75ste keer het Indisch Golfweekend georganiseerd. Het is een meerdaags toernooi voor golfers met Indische ‘roots’. Meer informatie: indischgolfweekend.nl.

23 september - GolfRebels Duo Open Dirkshorn

Op Golfbaan Dirkshorn in Noord-Holland is er een leuke teamwedstrijd. De spelvorm is fourball betterball met handicapverrekening. Er zijn prijzen voor de beste brutoscore, de beste nettoscore, de longest drive en de neary. Informatie.

23 september - GartenLüx Limburgs Disabled Open

Deze wedstrijd voor spelers met een beperking wordt gehouden op De Peelse Golf. Er is ook een golfclinic voor mensen met een verstandelijke beperking uit de directe omgeving. Het event wordt georganiseerd door vrijwilligers van De Peelse. Informatie.

24 september-1 oktober 31e - Euregio Open Golfweek Winterswijk

Wedstrijden voor jeugd, senioren, debutanten en het Euregio Open. Informatie.

29 september - Golf4Taai Benefietwedstrijd

Bij dit 9-holes toernooi op Golfbaan Bentwoud wordt geld ingezameld voor Stichting Taai, die zich inzet voor het voorkomen en genezen van taaislijmziekte. Informatie.

30 september - 't Goois Open Par-3 kampioenschap

Op 30 september worden beide banen omgetoverd tot een 18 holes Par 3 course. Alle Par 4 holes worden ingekort en er wordt gespeeld in de handicapcategorieën: handicap lager dan of gelijk aan 18.0 voor zowel de dames als de heren. Het wedstrijdcomité heeft een record aantal sponsors aan het toernooi weten te binden, waardoor er mooie prijzen te winnen zijn. De baan ligt er beter bij dan ooit, waardoor de prijs voor de hole-in-one dit jaar mogelijk wél zal vallen. Deze prijs is nog nooit toegekend. Misschien dit jaar wel?
Meer informatie en aanmelden

30 september - 1 oktober Batouws Betuws Jeugd Open

De 20ste editie van dit toernooi op Golfcentrum De Batouwe bij Tiel. Informatie.

30 september - Delfland Ryder Cup

Tijdens de Ryder Cup is er op een Golfbaan Delfland een variant waar iedereen aan mee kan doen. De eerste 9 holes zijn foursome en daarna is het tijd voor 9 holes fourballs. De duo's spelen stableford met handicapverrekening. Het winnende team gaat naar huis met de originele Delfland Ryder Cup-wisseltrofee. Informatie.

6 of 7 oktober - BackOfficer Brabants Open Par-3 Kampioenschap

Dit evenement wordt gehouden op Golfpark De Bonte Bij in Uden. Het betreft een par-3 wedstrijd over 18 holes, op vrijdag 6 oktober voor spelers met een handicap boven 6,0 en op zaterdag 7 oktober voor amateurs met een handicap onder 6,0 én professionals. Er zijn mooie prijzen te winnen (de eerste prijs is €1000). Informatie

7 en 8 oktober - Heuvelrug Jeugd Open

Op UGC De Pan en Golfclub De Hoge Kleij. Informatie.

Lees meer over
Amateurs Wedstrijden