Beeld: Edwin Vermaas - Approach the green
Zelf Golfen

Meedoen aan een golfwedstrijd?

Beeld: Edwin Vermaas - Approach the green
Vind je het leuk om een wedstrijd of toernooi te spelen? Op deze pagina vind je een overzicht van open wedstrijden en toernooien op Nederlandse golfbanen. Aanmelden kan bij de organisatie zelf.

Clubs en wedstrijdorganisaties kunnen hun open toernooien doorgeven aan redactie@golf.nl. Dan wordt de wedstrijd vermeld in dit overzicht.

Laatste update 24 maart 2023

Open golfwedstrijden en toernooien 2023

Dutch Kids Golf

Meerdere wedstrijden door het jaar heen voor kinderen. Zij kunnen wedstrijdervaring opdoen op de mooiste banen van Nederland, in een veilige omgeving en met heel veel lol. Kalender.

19 maart - Leeuwenbergh Jeugd Open

Voor de 15de keer wordt het Leeuwenbergh Jeugd Open georganiseerd. Er zijn vier verschillende categorieën en de inschrijving is open tot en met 13 maart. Informatie.

26 maart - Liemeer Jeugd Open

Het toernooi is voor golfers van 6 t/m 21 jaar met een handicap. Er wordt gespeeld in vier categorieën en de kinderen met een handicap van 25 tot 54 (categorie 3 en 4) spelen hun ronde met een volwassen begeleider. Informatie.

1 april - Shotgun beleving North/South op The Links Valley

Op deze dag kunnen golfers The Links Valley beleving meemaken. Je speelt dan zowel de 9-holes North Course als de 9-holes South Course op één dag.

23 april - Dutch Golf Museum Open Hickory Tournament

Op Landgoed Bleijenbeek. Informatie

23 april - Shotgun beleving North/South op The Links Valley

Op deze dag kunnen golfers The Links Valley beleving meemaken. Je speelt dan zowel de 9-holes North Course als de 9-holes South Course op één dag.

27 april - Koningsdagwedstrijd Delfland

Op Golfbaan Delfland in Schipluiden wordt op Koningsdag een 18 holes best ball met handicapverrekening gespeeld. Je kunt als tweetal of individueel inschrijven. De winnaars gaan naar huis met - hoe kan het ook anders - een oranjeprijs. Informatie.

29 april - NK Longdrive voor jeugd en junioren

Golfbaan het Woold organiseert dit jaar een nationaal kampioenschap longdriving voor jeugd en junioren van 12 tot en met 30 jaar. Informatie.

6 mei - Shotgun beleving North/South op The Links Valley

Op deze dag kunnen golfers The Links Valley beleving meemaken. Je speelt dan zowel de 9-holes North Course als de 9-holes South Course op één dag.

28 mei - Pinksterwedstrijd Delfland

Met Pinksteren organiseert Golfbaan Delfland een 18 holes stablefordwedstrijd. Alle deelnemers krijgen in ieder geval een pinksterbloem in pot. Informatie.

29 mei - Iron Shirt NK Tweezijdig Golf

Negen holes speel je alleen rechtshandig en 9 holes speel je alleen linkshandig, op Golfclub Zeewolde (de Jolbaan). Informatie.

1 juni - HGC Senioren Open

De Haarlemmermeersche Golfclub organiseert voor de vijfde maal het Senioren Open Golftoernooi. De spelvorm in het kampioenschap voor 50-plussers is strokeplay. Voor dames is de maximale handicap 15,0 en voor heren 12,0. Informatie.

8 juni - Shotgun beleving North/South op The Links Valley

Op deze dag kunnen golfers The Links Valley beleving meemaken. Je speelt dan zowel de 9-holes North Course als de 9-holes South Course op één dag.

17 juni - 45-holes wedstrijd op Het Rijk van Nijmegen

Bij deze wedstrijd spelen de deelnemers alle holes van Het Rijk van Nijmegen. Informatie is te zijner tijd te vinden op golfenophetrijk.nl.

17 juni - NK One Length

Speciaal voor alle amateurgolfers die spelen met one-length clubs, op The Links Valley in Ermelo. Informatie.

24 juni - Dauwtrapwedstrijd Delfland

Heel vroeg starten, een wedstrijd spelen en daarna ontbijten. Dat doe je bij de Dauwtrapwedstrijd op Golfclub Delfland tijdens de langste dag van het jaar. De spelvorm is individueel stableford. Informatie.

21 mei - Jeugd Open Landgoed Coudewater

Dit jeugdtoernooi wordt voor de 3de keer georganiseerd op Golfclub Landgoed Coudewater. Er zijn twee categorieën en de spelvorm is stableford. Informatie.

21 mei - Hilversumsche Jeugd Open

Op zondag 21 mei is op de Hilversumsche Golfclub het jaarlijkse jeugdtoernooi. Er is een wisselprijs voor de beste brutoscore in categorie 1 (maximaal handicap 9.9) en daarnaast zijn er in alle categorieën prijzen voor de top 3. Naast de neary kunnen jeugdspelers in categorie 2 (hcp 10-24.9) en categorie 3 (hcp 25-36) ook een prijs winnen voor de verste drive. Deze wedstrijd telt mee voor de NGF jeugdranking. Informatie.

1 juli - Princenbosch Open 2023

Strokeplaywedstrijd over alle 27 holes van Golfclub Princenbosch. De maximale handicap voor vrouwen is 11,9 en mannen kunnen meedoen met handicap 7,9 of lager. Inschrijving opent op 1 april. Informatie.

6-7 juli - Dutch Disabled Open

Een toernooi op de baan van Golfvereniging Leeuwenbergh voor golfers met een beperking, georganiseerd door de EDGA in samenwerking met Leeuwenbergh. Informatie.

7-9 juli - Futureproof Capels Senior Open

Dit 36-holestoernooi voor 50-plussers op Golfclub Capelle wordt voor de 12de keer gehouden. De spelvorm is fourball-betterball strokeplay. Teams kunnen bestaan uit twee heren, twee dames, of een gemengd team. De vereiste handicap is 28.0 en er is plek voor maximaal 216 deelnemers. Informatie.

15 juli - Nederlands Golfmuseum Cup

Informatie.

5 augustus - Shotgun beleving North/South op The Links Valley

Op deze dag kunnen golfers The Links Valley beleving meemaken. Je speelt dan zowel de 9-holes North Course als de 9-holes South Course op één dag.

31 augustus -Benefietwedstrijd Wilhelmina Kinderziekenhuis

Informatie.

1 september - Brabants Disabled Open

De 15de editie van het Brabantse Disabled Open, een golfdag voor golfers met een beperking, wordt gespeeld op Golfbaan Stippelberg. Informatie.

9 en 10 september - Haenen Jeugd Open

De 15de editie van het Haenen Jeugd Open in Teteringen is een tweedaags toernooi. De spelvorm is 18 holes strokeplay zonder handicapverrekening. Deelname staat open voor jongens t/m handicap 15 en meisjes t/m handicap 20. Informatie.

9 september - Gelders Disabled Open

Deze wedstrijd voor spelers met een beperking wordt gespeeld op Golfcentrum Batouwe en georganiseerd door de BMVG. Informatie.

10 september - Olympus Jeugd Open

Informatie.

17 september - Westfriese Jeugd Open

De vijfde editie van dit jeugdtoernooi op Golfbaan Westwoud. Informatie.

23 september - GartenLüx Limburgs Disabled Open

Deze wedstrijd voor spelers met een beperking wordt gehouden op De Peelse Golf. Er is ook een golfclinic voor mensen met een verstandelijke beperking uit de directe omgeving. Het event wordt georganiseerd door vrijwilligers van De Peelse. Informatie.

30 september - Goois Open Par-3 kampioenschap

Het toernooi werd gehouden op de Boschbaan en de Crailoobaan van Golfpark Spandersbosch en is bedoeld voor lage handicappers uit heel Nederland. Informatie.

30 september - Delfland Ryder Cup

Tijdens de Ryder Cup is er op een Golfbaan Delfland een variant waar iedereen aan mee kan doen. De eerste 9 holes zijn foursome en daarna is het tijd voor 9 holes fourballs. De duo's spelen stableford met handicapverrekening. Het winnende team gaat naar huis met de originele Delfland Ryder Cup-wisseltrofee. Informatie.

7 oktober - Brabants Open Par-3 Kampioenschap

Dit kampioenschap voor professionals en betere amateurgolfers wordt gehouden op Golfpark De Bonte Bij. Meer informatie volgt binnenkort.

7 en 8 oktober - Heuvelrug Jeugd Open

Informatie.

    Lees meer over
    Amateurs Wedstrijden