Nieuws

Joost Luiten en Darius van Driel bewaren het beste voor het laatst in snikheet Singapore

Net geen top 10 voor Joost Luiten en Darius van Driel net niet in de top 20, maar beide Nederlanders deden goede zaken in het slot van de Porsche Singapore Classic. Wil Besseling eindigde knap als achtste op de Challenge Tour en Dewi Weber blijft punten verzamelen op de Epson Tour.

Luiten bewaarde zijn beste golf in de Porsche Singapore Classic voor de laatste ronde. Na 12 holes was hij -2 voor de dag met drie birdies en een bogey op de lastige 9de hole. Op de tweede negen bleef de 38-jarige golfer bogeyvrij en op de laatste zes holes liet hij vier birdies noteren. Een totaal van -11 was net niet genoeg voor een zeventigste top 10-notering in zijn loopbaan. Luiten werd gedeeld elfde en die klassering levert de zesvoudig winnaar op de tour een cheque op van 37.716 euro. Op de Race to Dubai stijgt hij naar plek 62.

'Driver moet scherper'

“Vier solide dagen in een heel heet Singapore. Ik heb veel greens geraakt en het putten liep ook lekker. Met de driver was het niet super, maar ik hield de bal wel goed in het spel. Ik moet de driver voor komende week in India nog ietsje scherper krijgen”, aldus Luiten, die vorig jaar als derde eindigde in het Hero Indian Open.

Ook Van Driel wist op de slotdag nog wat terreinwinst te boeken. Daar zag het in eerste instantie niet naar uit, want de winnaar van het Kenia Open was na negen holes +2 voor de ronde. Op de backnine ging Van Driel los met vier parren en vijf birdies waarvan twee op de twee laatste holes. Met -9 eindigde de 34-jarige Van Driel op de gedeelde 21ste plaats, goed voor 24.352 euro. Op de Race to Dubai levert de in Den Haag woonachtige golfer wel een plekje in, van 7 naar 8.

Einde reeks Huizing 

Daan Huizing miste vrijdag de cut. Dat was vooral een gevolg van een heel slechte start in de eerste ronde met drie dubbel bogeys op de eerste negen holes en uiteindelijk een 76 (+4) op de scorekaart. De tweede ronde ging met 70 (-2) slagen een stuk beter, maar er kwam wel een einde aan een prachtige reeks van veertien op rij gehaalde cuts. Komende week speelt Huizing net als Luiten en Van Driel de Hero Indian Classic.

Svensson in play-off

De winst in de Porsche Singapore Classic ging naar Jesper Svensson. De Zweed eindigde na72 holes gelijk met Kiradech Aphibarnrat op -17. In de play-off dolf de Thai op de derde extra hole het onderspit door bogey te maken. Voor Svensson, dit seizoen al tweede in Bahrein en in het South African Open, is het de eerste zege op het hoogste niveau. Vorig jaar was hij nog de beste op de Twentsche Golfclub tijdens de B-NL Challenge Trophy. De 28-jarige Zweed incasseert 392.403 euro en staat heel knap derde in de Race to Dubai.

Leaderboard

Race to Dubai

Top 10 Besseling

Wil Besseling eindigde sterk in de Kulkatta Challenge in India. De Noord-Hollander was na een derde ronde 72 weggezakt uit de top 10, maar hij besloot het toernooi met een ronde 70 (-2) en een totaal van -9, goed voor een gedeelde achtste plaats. Voor Besseling, die vorige week de cut miste in India, was het pas het tweede toernooi van het seizoen. Lars Keunen miste de cut op een slag, Lars van Meijel op zes slagen en Kiet van der Weele kende helemaal een moeizame week met ronden 78-75.

Leaderboard

Weber pakt weer punten

Dewi Weber speelt dit jaar noodgedwongen op de Epson Tour, het circuit onder de LPGA. Na drie toernooien is wel duidelijk dat de geboren Groningse absoluut de kwaliteiten heeft om heel rap weer te promoveren naar het hoogste niveau. Na een 24ste en een vierde plaats in haar eerste twee toernooien, pakte ze nu weer aardig wat punten met een gedeelde twaalfde plaats in de Atlantic Beach Classic. Aan het einde van het seizoen krijgt de top 15 speelrecht op de LPGA en Weber staat in The Race for the Card nu op de achtste plaats.

Leaderboard