Nieuws

Driver en wedges eerst! Wat te doen als je huis in puin ligt door een tornado? Deze jonge golffanaat weet het

Wat is het eerste waar je aan denkt als je huis verwoest wordt door een dodelijke tornado? Onze driver en wedges zijn ons allemaal dierbaar, maar waarschijnlijk staan er nog wel wat dingen hoger op het lijstje. Niet voor deze tiener uit de Amerikaanse staat Iowa. Hij smeekte op televisie om een nieuwe set golfclubs – en wordt nu geholpen door Callaway.
Beeld: Screenshot WHO-13 News

Beeld: Screenshot WHO-13 News

De 'Happy Gilmore van Greenfield' wordt-ie al genoemd. Bradley Gebbie zorgde voor wat luchtigheid en een lach, tijdens wat verder een tragische dag was voor het kleine dorpje in de staat Iowa.

Dodelijke tornado

Afgelopen dinsdag raasde er een tornado door Greenfield, met windstoten tot wel bijna 220 km/u. Er waren meerdere doden en gewonden te betreuren, en veel mensen zagen alles wat ze lief was verwoest worden.

Zo ook Bradley zelf. In het puin van waar een dag eerder nog zijn woonkamer stond, vertelde de tiener dat hij zijn buurvrouw urenlang had helpen zoeken naar de urn van haar vader. Ze vonden de urn, waarna Gebbie’s gedachten naar een ander dierbaar bezit gingen.

Ik heb echt een nieuwe set nodig, want ik hou van golf

“Ik ben een hoop verloren, ook mijn golfclubs. Die hebben me wel 3.000 dollar gekost”, zei Bradley in gesprek met de lokale media. Ook de verslaggever kon zijn lach amper onderdrukken. “Ik hoop dat TaylorMade, Titleist en Callaway dit zien. Ik heb echt een nieuwe set nodig, want ik hou van golf.” 

Snel geholpen

Het filmpje ging vervolgens een eigen leven leiden. Miljoenen mensen zagen de beelden van de tiener op X, Instagram en TikTok. Iedereen was het erover eens: deze tiener moest nieuwe clubs krijgen. Uiteindelijk zorgde Callaway voor het verlossende bericht. “We helpen graag, stuur ons een berichtje!”, aldus de fabrikant.

Inmiddels wordt Bradley, die twee dagen eerder zijn middelbare school had afgerond, volgens de berichten overladen met golfclubs. Ook bieden banen greenfees aan en krijgt hij uitnodigingen voor toernooien. Toch vond ook Bradley het echter vooral belangrijk dat mensen geld doneren voor de wederopbouw van het verwoeste Greenfield.

Later dook Bradley ook nog op in de studio van het lokale sportprogramma:

Lees meer over
Equipment Fun