Nieuws

Mathieu van der Poel duikt op in Pro-Am: dit is de swing van de wereldkampioen wielrennen

Er zullen waarschijnlijk maar weinig sporten zijn waarin meervoudig wereldkampioen Mathieu van der Poel níét uitblinkt als hij zich erop toelegt. Sinds drie jaar ziet de topwielrenner golf als zijn nieuwe passie en een manier om te ontspannen tussen alle koersen (en huldigingen) door. Zo speelde hij woensdag mee in de Pro-Am van het Soudal Open. En zijn swing mag er zijn.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

De overige deelnemers hebben waarschijnlijk wel een aantal keer met de ogen geknipperd bij het lezen van de startlijst. Want met de grote 'MVDP' aan de start ben je van een overwinning allesbehalve zeker. Alles wat hij aanraakt verandert immers zo'n beetje in goud.

Verknocht aan golf

Dat Mathieu van der Poel in zijn vrije tijd verknocht is aan golf, is al een tijdje geen geheim meer. Het is te danken aan Louis Talpe - een Vlaams acteur en presentator - die hem tijdens zijn vakantie eens meenam naar de golfbaan. Enkele weken geleden speelde Van der Poel tijdens zijn vakantie in Dubai nog een aantal rondes met de Belgische professional Alan De Bondt.

Er zijn hier zoveel camera's en dan zul je zien dat ik een misslag maak

Met diezelfde De Bondt speelde Van der Poel mee in de Pro-Am van het Soudal Open, dat vandaag van start is gegaan op Rinkven International (net boven Antwerpen). Aan de journalisten van Het Laatste Nieuws vertelde de huidige wereldkampioen wielrennen dat dit al lang op zijn bucketlist stond. "Maar ik had wel meer spanning dan voor een koers. Er zijn hier zoveel camera's en dan zul je zien dat ik een misslag maak."

Fenomenale techniek

Oordeel zelf: Van der Poels techniek op de fiets is fenomenaal te noemen, maar op de golfbaan redt hij zich ook aardig. Toch? Naar verluidt speelt Van der Poel met een handicap van rond de 12 à 14.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Hier kun je 'MVDP' tegenkomen

De echte wielerfan kijkt ook in de winter naar het veldrijden. Ja het zijn tig keer dezelfde rondjes door de modder, maar de techniek en tactiek die erachter schuilt biedt een goede dosis spanning. Mathieu van der Poel komt van een aparte planeet en wint cross na cross. In januari viel het ons al op dat hij bij de huldiging in Koksijde een cheque kreeg overhandigd met daarop geschreven: Lidmaatschap 2024 Golf ter Hille. Mocht je hem dus willen tegenkomen tijdens een rondje golf, dan is het aannemelijk dat hij speelt op een golfbaan nabij een van de locaties waar hij in 2023 of 2024 een veldrit heeft gewonnen. 

Mathieu van der Poel ontvangt lidmaatschap Koksijde - GOLF.NL
Beeld: Getty Images
Lees meer over
DP World Tour