Topgolf

Joost Luiten beleeft als kersverse vader een sterke seizoenstart in Dubai

In de Dubai Invitational speelde Joost Luiten zich naar een keurige gedeelde veertiende plaats. De winst ging naar Tommy Fleetwood, die profiteerde van slordigheden van Rory McIlroy.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Voor Luiten was de Dubai Invitational zijn eerste toernooi in een kleine twee maanden. Maar Luiten, vorige week 38 jaar geworden, pakte de draad van het goede vorige seizoen meteen weer op. Met een totaal van -8 eindigde hij in het veld van zestig spelers op een gedeelde veertiende plaats, goed voor een cheque van € 33.254. Luiten, voor het eerst spelend als vader na de geboorte van zoon Dex, liet voor een top-10-notering net wat te veel liggen op de greens van het Dubai Creek Resort.


Ideaal scenario

Voor een nieuw toernooi op de kalender van de DP World Tour had de organisatie nauwelijks een beter scenario kunnen bedenken. Rory McIlroy en Tommy Fleetwood, goede vrienden en Ryder Cup-helden, streden samen in de laatste flight om de titel. Fleetwood stond na tien holes drie slagen los, maar met birdies op 11, 12 en 13 kwam McIlroy langszij. Op de par-4 14de eindigde een subliem ijzer van McIlroy op 60 centimeter van de hole, maar hij maakte geen birdie en zelfs geen par. Dankzij een heel slordige 3-putt was een bogey het gevolg.  

De Noord-Ier herstelde zich knap met birdies op 15 en 17 en nam een slag voorsprong op Fleetwood. De laatste hole was goed voor nog meer drama. McIlroy sloeg een heel slechte drive het water in. Fleetwood profiteerde optimaal door een putt voor birdie van een meter of 5 te maken voor de winst. De Engelsman kwam uit op een totaal van -19, McIlroy kreeg met -18 op de tweede plaats nog gezelschap van de Zuid-Afrikaan Thriston Lawrence, die een prachtige slotronde speelde in 64 slagen. 


Desert Classic

Komende week blijft de DP World Tour in Dubai voor de Desert Classic, een Rolex Series toernooi met $ 9.000.000 in de prijzenpot. Naast Joost Luiten verschijnt dan ook Daan Huizing aan de start.

Leaderboard

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.