Topgolf

Anthony Kim duikt met luide trom op bij LIV Golf: 'Hallo haters, ik ben terug'

Nog twee nachtjes slapen en dan maakt Anthony Kim na twaalf jaar zijn rentree in de spotlights. De Amerikaanse golfer (38) mag dit seizoen als eenling en op een wildcard meedoen aan het LIV Golf-seizoen. Hij debuteert in Jeddah, Saoedi-Arabië, geboortegrond van de tegenhanger van de PGA Tour en kondigde dat aan met een filmpje. “Hallo haters: ik ben terug.”
Beeld: LIV Golf

Beeld: LIV Golf

“Ik wil me meten met de beste spelers van de wereld”, zei Kim zelf over zijn terugkeer op de golfbanen. Dat leverde hem op social media direct de nodige hoon op. ‘Waarom dan meedoen aan de LIV Golf Tour’, was de teneur van die reacties. Want velen beschouwen LIV Golf nog steeds als een show en niet als een echte competitie.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Bewijzen

Kim verdween twaalf jaar geleden na een ernstige blessure van het toneel. Hij zou toen het verzekeringsgeld van enkele miljoenen hebben gekozen boven een terugkeer op de PGA Tour, het circuit waar hij werd bejubeld als excentrieke en succesvolle speler.
“Ik ben op een missie om mezelf te bewijzen dat ik weer in staat ben om te winnen. En wat het verleden betreft: ik ben dankbaar voor alle hoogte- en dieptepunten die ik heb beleefd. Daar ben ik wijzer van geworden.”

Wildcard

De Amerikaan met Koreaanse roots dook dus deze week op in Saoedi-Arabië om zich voor te bereiden op zijn debuut bij LIV Golf. Hij doet op een wildcard mee en wordt niet toegevoegd aan een team. Via het individuele klassement kan hij dit seizoen wel voor 2025 een plek in een van de teams veroveren.
Met een fraai filmpje presenteerde de Tour van de Saoedi's en Greg Norman zijn nieuwe ster, die zelf aan het einde van de video nog een kleine sneer uitdeelt aan de critici.

Handtekeningenjager

Voor sommige sterren was de aanwezigheid van Kim nog een beetje wennen. Op social media ging het verhaal rond dat Jon Rahm eerst dacht met een handtekeningenjager van doen te hebben toen de nieuwkomer hem benaderde. Kim droeg in elk geval niet de standaard golfkleding. Hij liet ook doorschemeren er weinig voor te voelen om in een LIV-outfit over de baan te verschijnen.
Hoe dan ook, de tijd zal het leren of Kim de gouden handjes en de prachtige maar zeker ook kenmerkende swing van weleer nog heeft. Kenners denken op basis van de eerste beelden van wel.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Lees meer over
Topgolf