Topgolf

Geen verrassende winnaar, wel veel lol en mooi golf tijdens The Match afgelopen nacht

Afgelopen nacht werd Capital One's The Match gespeeld. Voor het eerst was het een wedstrijd tussen twee mannen en twee vrouwen. Lexi Thompson, Rose Zhang, Max Homa en Rory Mcllroy speelden voor het goede doel. We verzamelden wat hoogtepunten.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Op sommige momenten lijkt het alsof we naar een rondje vakantiegolf keken. Lachen, gieren en grollen. Toch was het een serieus evenement waar geld werd opgehaald voor het goede doel.

Skins

De negende editie van The Match ging over 12 holes. Waar bij de eerdere edities altijd matchplay werd gespeeld, is nu gekozen voor skins. Dat is een spelvorm waarbij de speler met de laagste score op de hole een geldbedrag kon bijschrijven. Zijn er twee spelers die de beste score maken, dan gaat het gehele bedrag mee naar de volgende hole. Op elke hole werd een bedrag voor een goed doel beschikbaar gesteld.

Max Homa maakte zijn debuut voor The Match, waar Rory McIlroy al aan eerdere edities meedeed. Voor het eerst speelden er twee vrouwen mee: Lexi Thompson en Rose Zhang stonden op de tee in Florida. 

De uitkomst: McIlroy wint 10 van de 12 skins (ter waarde van $ 1,9 miljoen), Thompson wint twee skins (ter waarde van $ 200.000). "Wat was het leuk om hier met Max, Rose en Lexi te zijn en op zo'n geweldige baan te spelen," zei McIlroy, "al deze mensen hier, de sfeer, het was echt een coole avond."

Geniet mee met wat hoogtepunten 

Lexi Thompson maakte een eagle om de tweede skin binnen te slepen

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Het winnende schot van Mcllory. Hij was zelf ook zichtbaar onder de indruk.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Max Homa vond het niet helemaal lekker om een nul op het scorebord te houden. "Give me one cool thing," riep hij terwijl hij een lange putt probeerde te holen. Even later hielp hij ook nog Mcllroy in het zadel bij de closest to the pin.

Een van de holes die Mcllroy binnensleepte was de 'one-club-challenge'. Hij besloot om met een houten 5 af te slaan, te chippen en putten. Par!
 

Lees meer over
LPGA PGA Tour Topgolf Vrouwengolf