Nieuws

Golfend Nederland heeft gesproken: dit is de 'beste club van het land' (en waar staat die van jou?)

Leading Courses komt aan het begin van elk golfseizoen traditiegetrouw met de Golfers' Choice Rankings. Wat is de beste golfclub en -baan van Nederland? De Ranglijsten zijn 100 procent gebaseerd op beoordelingen van echte golfers. Waar staat jouw baan?

De Golfers' Choice Rankings helpen golfers te bepalen waar ze moeten spelen. Als gebruikers van Leading Courses enthousiast zijn over een golfclub, dan is de kans groot dat andere golfers er hetzelfde over denken. En wie houdt er nou niet van lijstjes?

Er zijn flink wat verschuivingen ten opzichte van vorig jaar. In sommige categorieën is de volledige top 10 gewijzigd terwijl andere lijstjes een nieuwe winnaar hebben gekregen. 

19 landen, 11 categorieën

Het platform heeft voor negentien verschillende landen rankings opgesteld. Het is de twaalfde keer dat Leading Courses deze toplijsten samenstelt om de beste golfbanen te bepalen. Alle rankings zijn gebaseerd op het oordeel van golfers. Voor Nederland zijn er ook rankings in de volgende elf categorieën:

Beste 18-holes golfclub*
1. Bernardus Golf
2. Koninklijke Haagsche G&CC
3. The Dutch
Bekijk de rest van de top-10

Beste Golfbaan*
Beste Onderhoud
Beste Prijs-Kwaliteitverhouding
Beste Faciliteiten
Beste Restaurant
Beste Omgeving
Beste Gastvrijheid
Beste 9-holes Golfclub
Beste Par-3 Golfbaan
Meest Verbeterde Golfclub (nieuw voor 2024)

De laatste categorie, die voor meest verbeterde golfclub, is er voor het eerst. In deze categorie - die er is voor België, Frankrijk, Portugal, Spanje en Nederland - worden de gemiddelde reviewscore van 2022 en 2023 met elkaar vergeleken. 

Bekijk alle Golfers' Choice Rankings

*Leading Courses maakt onderscheid tussen de ranglijst van Golfclubs en Golfbanen. Bij ranglijsten van de Beste Golfclubs gaat het om het hele plaatje: de algemene indruk, de baan, het onderhoud, de gastvrijheid enzovoort. Dit zijn de golfclubs die er echt bovenuit steken en aan alle eisen voldoen. Voor de Beste Golfbaan gaat het alleen om de rating van de golfbaan zelf. De rating van de baan weegt uiteraard wel zwaar mee in de algemene beoordeling van een golfclub.

Lees meer over
Banen