Nieuws

Deze opvallende putter trok onze aandacht: 'Er is er maar één van'

Putters zijn er in alle soorten en maten, maar dit exemplaar van Camilla Lennarth is wel heel bijzonder.

Het deed onze wenkrauwen wel even fronsen toen we de putter uit onderstaande video tegenkwamen op de oefengreen van de Hilversumsche:

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

Tegen de yips

Navraag bij de speelster uit bovenstaande video, Camilla Lennarth, leert ons dat de putter van Bio Mech is. Het merk claimt dat het in combinatie met een arm lock grip - waarbij je de grip tegen je onderarm klemt - zorgt voor stabiele handen, armen en schouders in de stroke. 

De gastfamilie waar ik verbleef had de putter in de woonkamer staan

"Er is slechts één model van", zegt de Zweedse eigenares lachend. "Ik gebruik de putter sinds augustus 2018. De gastfamilie waar ik verbleef had de putter in de woonkamer staan. Na wat aarzelen pakte ik de putter om te proberen en dat beviel goed. Ik had toen al jarenlang last van de yips dus ik gebruikte hem in de oefenronde de volgende dag en mijn caddie was enthousiast over wat hij zag. In dat toernooi behaalde ik vervolgens een van mijn beste resultaten van het jaar op de LPGA. Sinds die week zit de putter in de tas."

Gestolen op vliegveld

Helaas werd de putter die ze had gekregen van de man van de gastfamilie gestolen uit haar reistas op een vliegveld. "Toen heb ik contact opgenomen en stuurde ze een nieuwe versie, deze keer met mijn naam erop", aldus de speelster over haar bijzondere custom made putter. 

Exotische putters

Er zijn ook andere merken die soortgelijke putters hebben gemaakt, bijvoorbeeld de Odyssey Backstryke, waarbij de shaft net als bij de putter van Lennarth achterin (en niet voorin) het clubhoofd gaat en je onset creëert (in plaats van offset waarbij het clubhoofd juist achter de shaft zit).

backstryke putter van odyssey

Omdat de shaft schuin in het clubhoofd zit houd je - voor je gevoel - goed je handen voor de bal, iets wat ook wel een forward press genoemd wordt. Sommige golfers krijgen met deze techniek en dit type putter een goede rol op de bal en vinden het oplijnen een stuk makkelijker. Als het werkt, dan werkt het...

Blokje

Wat is de vreemdste putter die jij ooit hebt gezien? Reacties mogen naar redactie@golf.nl. Tot slot willen we in de categorie bijzondere putters deze van Jaco van Zyl je niet onthouden. Zie hier de Clevelend Smart Square Stubby:

Lees meer over
Equipment Dutch Ladies Open