Big Green Egg Open

Talentvolle meisjes genieten van pro-am met tourspeelsters: 'Heel leuk om mee te maken'

Voor jonge meisjes kwam onlangs een droom uit. Ze speelden op Golfsociëteit De Lage Vuursche een pro-am samen met een speelster van de Ladies European Tour. "Het is heel leuk om mee te maken hoe het is om met een pro te golfen."
Beeld: Dion Huiskes - Feedbuilders

Beeld: Dion Huiskes - Feedbuilders

Speelsters die de cut misten op het Big Green Egg Open reisden zondag 10 september naar De Lage Vuursche om bijna vijftig kinderen een mooie dag te bezorgen. "Ik geniet er heel erg van. Ik hoop dat ze iets leren, want het gaat er om dat we de volgende generatie inspireren", zegt Tereza Melecká (foto). In de flight van de Nederlandse Lauren Holmey werden veel vragen gesteld. "Dan kan ik uitleggen hoe ik een slag benader en waar mijn bal bijvoorbeeld wel of niet moet eindigen."

Ze slaan goede drives en maken heel veel putts

De meisjes genoten met volle teugen, het enthousiasme spatte ervan af. "Het is anders om een pro van zo dichtbij te zien spelen", zegt een meisje. "Het is superleuk om mee te maken hoe het is om met een pro te golfen", reageert een ander.

Buitenlandse tourpro's waren onder de indruk van het niveau. "Ze doen het heel goed", vertelt Lisa Pettersson. "Ze slaan goede drives en maken heel veel putts. Ik heb mijn putter bijna niet aangeraakt. We hebben een heel leuke tijd."

Van Lage Vuursche naar Hilversumsche

Na afloop van de 9-holes Texas Scramble stond voor alle speelsters een lunch klaar. Snel na de prijsuitreiking haastten veel meisjes zich naar de Hilversumsche Golf Club om daar de apotheose van het Big Green Egg Open te zien.

Lees meer over
Big Green Egg Open LET Topgolf