Dutch Ladies Open

Presentatrice vraagt de aanwezigen de broek van het lijf tijdens perslunch

Het grootste vrouwengolftoernooi staat op het punt van beginnen. Op de vooravond - nou ja in de voormiddag - verzamelt de pers en een aantal andere genodigden zich op de Hilversumsche Golf Club voor een lunch. Een kijkje achter de schermen, binnen de touwtjes.
Beeld: Edwin Vermaas - Approach the green

Beeld: Edwin Vermaas - Approach the green

De aanwezige pers is niet enkel sport- of in het bijzonder golfpers. Integendeel zelfs, er zijn ook redacteuren van magazines als KEK Mama (De #1 glossy voor moeders) LINDA., JAN, Vrouw, Marie-Claire, Elle, Beau Monde, Flair en Donald Duck. Hiermee is de opkomst niet alleen hóger dan tijdens de voorgaande edities van het Big Green Egg Open. Ook treft het het doel om meer mensen kennis te laten maken met de golfsport.  

Lunch welcome to the club Big Green Egg Open
Beeld: Edwin Vermaas - Approach the green

Rode broek in de kliko

Opvallend - en niet enkel vanwege de kleur - is het startschot van de ‘ruil-je-rode-broek-in-weken’, onderdeel van de campagne Welcome to the Club. Met deze ludieke actie laten golfers een nieuwe generatie golfers - met een knipoog - zien dat iedereen welkom is bij de club. Met als decor de Hilversumsche Golf Club vraagt presentatrice Marije Knevel - zelf beginnend golfster - de aanwezigen niet het hemd maar de broek van het lijf. Ja de broek. Zowel topfavoriet Anne van Dam als oud-professional en tegenwoordig coach van TeamNL Golf Dewi-Claire Schreefel leveren met een knipoog een rode broek in (zie foto boven). De 'ruil-je-rode-broek-in-weken' is onderdeel van de campagne Welcome to the Club en wordt maandag 11 september landelijk op de golfclubs gelanceerd.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Een bericht gedeeld door GOLF.NL (@golfnl)

Beginnersclinic

Vooraf werd de genodigden een beginnersclinic aangeboden. Na de lunch verzamelden zich 12 vrouwen die de eerste golfkneepjes van het vak werd uitgelegd door niemand minder dan Dewi-Claire Schreefel en Myrte Eikenaar, coaches van TeamNL Golf. Voor iedereen een eerste (of tweede) kennismaking, voor iedereen ook een verrassende kennismaking: "toch minder moeilijk dank ik dacht", "best leuk om te leren samen met mijn man", "lekker verkoelend zo'n swing in deze hitte". Drie vrouwen die al wel golfen, zagen de kans schoon voor een mooie ervaring: "een balletje slaan op de Hilversumsche Golf Club en dan van deze twee toppers, dat sla ik niet over."

Groepsfoto clinic
Beeld: Edwin Vermaas - Approach the green

Oefenen, oefenen, oefenen...

De derde achtereenvolgende editie van het grootste vrouwengolftoernooi op Nederlandse bodem; het Big Green Egg Open staat nu dus echt op het punt van beginnen. Donderdagochtend wordt in alle vroegte - en waarschijnlijk dan nog in alle koelte - de eerste bal over de heide geslagen. Het belooft een tropisch warm toernooi te worden. Tot die tijd wordt op donderdag een Pro-Am gespeeld en hebben speelsters nog eens de kans om de baan te verkennen. Zo ook door Anne van Dam die op woensdagmiddag samen met twee amateurs speelt. Rosanne Boere en Lynn van der Sluijs zijn uitgenodigd door de NGF om dit toernooi te spelen.

Afsluitende ronde 9 holes met 2 talenten
Beeld: Edwin Vermaas - Approach the green