Nieuws

Opnieuw record voor Berkshire met drive van 530 meter

Kyle Berkshire heeft weer eens van zich laten horen. De langharige longhitter heeft een nieuw wereldrecord gevestigd voor balsnelheid ( 241.6 mijl per uur) én een kleine week later sloeg hij als klap op de vuurpijl ook de langste drive ooit gemeten: 530 meter.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Zijn wereldrecord voor balsnelheid sloeg hij in een restaurant. Waarom deze locatie werd uitgekozen, is ons een raadsel, maar dat maakt het niet minder indrukwekkend. Of de bal recht was doet er ook niet toe. Kijk en huiver:

 

Hoe ver de bal vliegt met de snelheid wordt niet duidelijk, maar met een enigszins goede lanceerhoek en hoeveelheid spin (niet te veel) kan dat over de 400 meter gaan (klik hier). Ter indicatie: de gemiddelde tourpro heeft een balsnelheid van 165 mijl per uur en daar gaat de 26-jarige Amerikaan met ruim 241 mijl dus flink overheen. Voor elke mijl aan extra balsnelheid vliegt de bal ongeveer drie meter verder.

Nog een record: langste drive ooit 

We hebben niet lang hoeven wachten om te zien wat voor afstanden haalbaar zijn met deze (swing)snelheden, want een kleine week later sloeg dezelfde Berkshire de langste drive ooit gemeten, namelijk 530(!) meter met rol. Ja, hij had een flink wind mee, maar dat maakt het niet minder knap. Je ziet de beelden hieronder:

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

 

WK voor de deur

Berkshire, die samen met Bryson DeChambeau het long driven de afgelopen jaren goed op de kaart heeft gezet, won in 2019, 2020 en 2021 het World Long Drive Championship. En daar komen nu dus twee nieuwe records bij. 

De kans is groot dat Berkshire binnenkort nog een stukje harder en verder gaat, maar hij zal vooral blij zijn dat de vorm er is, want het wereldkampioenschap long driven is van 18 t/m 22 oktober. De Duitser Martin Borgmeier is titelverdediger. 

Klik hier als je meer wilt weten over ver slaan - bijvoorbeeld een ijzer-8 van meer dan 260 meter.

Podje Golf sprak in 2021 met de Nederlandse longhitter Bob de Boef over deze bijzondere discipline binnen het golf en wat de recreatieve golfer kan leren van de techniek van deze krachtpatsers.


en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Lees meer over
Topgolf