Golfreizen

Gevonden op Airbnb: een golfparadijs voor jou en je vrienden alleen

Waar ben je liever? In een lekkend tentje op een doornatte en luidruchtige camping of in een Airbnb met een eigen golfbaan?

Heb je de zomervakantie al geboekt? Nog niet? Stop! Voordat je op de reserveringsknop drukt en je handenwrijvend uitkijkt naar weer een tripje richting de Algarve, omdat daar zo veel golfbanen zijn, willen we je toch nog even laten kennismaken met een aardige bestemming die we op Airbnb ontdekten. Lees en kijk je even mee?

Honey Pond

Waar te beginnen? Met de naam maar. Honey Pond. Dat ligt bij de Amerikanen wat lekkerder in het gehoor dan bij Hollanders. ‘Honnepon’, dat hoor je hier nog weleens iemand zijn geliefde toeroepen, maar laten we vooral niet óver de naam vallen maar vóór de plek vallen.

Airbnb fairway

Retraite

Om en nabij 575 hectare beslaat Honey Pond Farm in Middletown Springs, en dat schrikt wellicht al een paar van onze lezers af. Want deze droombestemming ligt niet zoals de Algarve op twee uurtjes vliegen van Amsterdam. Wel in de staat Vermont. Pluspunt, die staat ligt boven New York aan de oostkust van de Verenigde Staten, dus we hadden het slechter kunnen treffen…

Honey Pond omschrijft zichzelf als een retraite, waar je kunt wandelen, tennissen, jeu de boules kunt spelen, waterfietsen, vissen en fitnessen, maar het mooiste van alles is toch wel dat hier een golfbaan ligt. In de buurt van het verblijf? Nee, op het erf van het verblijf. Als gast heb je dus een privé-golfbaan. Hoe cool is dat?

Par-5-holes

Haters zullen zeggen dat het geen echt golfbaan is, want er liggen maar drie greens, maar de baanarchitect heeft hier gewoon handig gebruik gemaakt van het feit dat je alleen met je eigen gezelschap op de baan speelt en de holes vanuit diverse richtingen op een van die drie greens eindigen. Je hoeft niet bang te zijn dat je met een verdwaald schot een gevaar vormt voor een flight elders op de baan.

Met 26 verschillende afslagplaatsen is er wat dat betreft aan diversiteit ook geen gebrek. De baan telt op deze manier toch nog lekker drie par-5-holes en 18 volwaardige holes, waaronder een par-3 met eilandgreen. Oh ja, en je hoeft niet ‘koud’ aan je ronde te beginnen. Er is een drivingrange waar je kunt inslaan.

Scorekaart Honey Pond

Teetimes

Het wordt misschien een beetje problematisch wanneer je vijftien andere golfers meeneemt naar Honey Pond, waar maximaal zestien personen mogen logeren. Dan moet je ineens teetimes gaan afspreken. Maar laten we nu niet op alle slakken zout leggen. Dankzij de acht golfkarretjes kan er bovendien snel worden doorgespeeld, dus dat compenseert weer.

Airbnb mansion

Moeten we het nog hebben over het landhuis met acht slaapkamers, zes badkamers, wijnkelder, speelkamer, pooltafel, sjoelbak, flipperkast, bar een patio met een houtgestookte pizzaoven en comfortabele schommelstoelen? Nee, eigenlijk niet, want we staan te popelen om af te slaan op hole 1, een par-4 waar je bijna 250 meter naar de green moet overbruggen. Als we de reviews moeten geloven, dan is Honey Pond uitstekend geschikt voor een golfweekendje met de boys (of de girls natuurlijk) of een familieweekendje.

De prijs

Zijn we niets vergeten? Dacht het niet. Oh ja, de prijs. We kunnen ons niet voorstellen dat je na zo’n likkebaardende introductie de kosten van een nachtje een afknapper vindt. Wij konden overigens niet eerder dan in september 2024 een weekendje (drie nachten) boeken. Daarvoor zijn alle weekenden al ‘vergeven’. De prijs? €19.095!

Nou, hadden we te veel gezegd?

Gluren

Even gluren? Hier vind je de pagina op Airbnb. Ook zijn een paar gasten je al voor geweest.

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

Lees meer over
Banen