Topgolf

Netflix Cup is chaos: van shanks tot 'Squid Game' (en een zeer onhandige winnaar) 

De Formule 1 racet dit weekend over The Las Vegas Strip en om de festiviteiten af te trappen vond vannacht de allereerste Netflix Cup plaats. Hierin kwamen de werelden van de successeries Full Swing en Drive to Survive samen op de golfbaan. De tweeënhalf uur durende show kan het best worden samengevat in één woord: chaos.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Voorafgaand aan het evenement was er nog veel onduidelijk. Wat ging de kijker precies te zien krijgen? We wisten dat de wedstrijden acht holes zouden duren en er tussendoor allerlei challenges voltooid moesten worden. Rickie Fowler nam het samen met Lando Norris (McLaren) op tegen Justin Thomas en Carlos Sainz (Ferrari), terwijl Max Homa samen met Alex Albon (Williams) tegenover Pierre Gasly (Alpine) en Tony Finau stonden. Die laatste was een last minute vervanger voor de niet fitte Collin Morikawa. Een closest to the pin tussen de winnaars van beide foursomes zou uiteindelijk bepalen wie de Netflix Cup mee naar huis mocht nemen.

Bloednerveus

De aanwezige fans waren gewaarschuwd. Op het terrein van de Wynn Golf Club, pal naast The Strip en de indrukwekkende Sphere, stonden namelijk borden met de tekst: “Pas op voor afzwaaiers in het publiek.” Dat beloofde veel. Albon, wiens vriendin Muni He op de LPGA speelt, gaf daarnaast toe bloednerveus te zijn. “Dit is alles waar ik de laatste drie weken aan heb gedacht”, zei de voormalig teamgenoot van Max Verstappen, bij de ‘bookies’ op voorhand favoriet samen met zijn partner (Homa). Die won afgelopen weekend nog in Zuid-Afrika en kwam rechtstreeks uit het vliegtuig.

Rommelig

De Netflix Cup bracht voor het eerst live sport op het streamingplatform, en was duidelijk gericht op een jonger publiek dan dat het gemiddelde toernooi op de PGA Tour weet te trekken. Dat het de eerste keer was, verklaarde mogelijk waarom de hele show nogal rommelig was. Op social media vroeg een kijker zich zelfs gekscherend af of de persoon achter de knoppen van de microfoons, niet ook degene is die verantwoordelijk is voor de racestrategie bij Ferrari. 

Squid Game

Ook de start óp de baan was één grote chaos. Bij de Speed Hole sloeg iedereen tegelijkertijd af en daarna was het een golfkarretjesrace naar de hole. Met name Norris, Sainz, Fowler en Thomas maakten het op de green erg bont, en de golfregels gingen zonder pardon overboord. Verderop waren er verwijzingen naar andere populaire shows op Netflix, zoals bijvoorbeeld Squid Game. Geïnspireerd op het bekende spelletje ‘Red Light, Green Light’, moesten de golfers en coureurs zorgen dat ze de bal sloegen wanneer de reusachtige pop ze niet aankeek. Een hole-in-one zou maar liefst 4,56 miljoen dollar voor het goede doel betekenen, maar werd niet gemaakt.

Spoiler alert!

Celebrities als Mark Wahlberg, basketballer Blake Griffin en dj Steve Aoki zagen van dichtbij hoe met name tweevoudig majorkampioen Thomas en GP-winnaar Sainz elkaar uitstekend aanvulden. JT en Sainz, van wie we tijdens de pro-am bij de Ryder Cup al zagen dat hij een aardig balletje kan slaan, wonnen dan ook gemakkelijk (en al na zes holes) van Fowler en Norris. De andere foursome was een stuk spannender en werd pas op de laatste hole beslist. Uiteindelijk pakten Finau en Gasly ‘pole position’, waardoor zij naar closest to the pin mochten. 

In de finale was het Thomas die het vizier opnieuw op scherp had staan en de bal naast de vlag legde voor zijn Spaanse partner. Zo won Thomas na een teleurstellend seizoen én de verloren Ryder Cup toch nog wat. De winnaars kregen een heus zwart-wit geblokt jasje om de schouders gehangen en dronken champagne uit de Netflix Cup, althans, zo lang deze heel bleef...

Voorproefje Full Swing

De liefhebbers van de Netflix-serie Full Swing werden tussendoor trouwens ook getrakteerd op een heuse sneak peek voor het tweede seizoen, dat in 2024 te zien zal zijn op Netflix. Hierin legde Rickie Fowler onder meer uit waarom hij besloot niet naar LIV Golf te gaan. Dat Lando Norris en zijn teambaas in het voorproefje op de nieuwe reeks van Drive to Survive op hun beurt met petjes van LIV Golf te zien waren, zullen ze bij de PGA Tour niet leuk hebben gevonden…
Lees meer over
Fun