Nieuws

Slag van de maand: Fleetwood slaat bal van zijn leven en flikt het voor Europa

Van briljante putts tot duizelingwekkende drives: in de nieuwe rubriek 'Slag van de maand' belichten we elke eerste donderdag van de maand de meest bijzondere slag op een van de tours.

De Ryder Cup is altijd geschikt om een rubriek mee af te trappen en een goed excuus om nog eens terug te blikken op de mooiste week van het jaar. Daarom waren wij extra blij dat deze bal op 1 oktober werd geslagen en niet een dag eerder (bijvoorbeeld deze van Rory McIlroy). Natuurlijk hebben we het hier over de beslissende slag in de Ryder Cup: de drive van Tommy Fleetwood op hole 16 op zondag.

Slag van z'n leven op sleutelhole

De haalbare par-4 16de van Marco Simone, die als onderdeel van het renovatieplan van 11 miljoen euro ook echt is ontworpen als sleutelhole, leverde veel spektakel op, met als absoluut hoogtepunt natuurlijk de drive van 'Tommy lad'. Nadat tegenstander Rickie Fowler zijn afslag rechts in de vijver had geslagen was het de beurt aan de Engelsman op de 253 meter lange hole. 

 

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

 

De bal eindigde uiteindelijk op 7 meter van de hole. "Wat een moment om de beste bal uit je leven te slaan", klonk het commentaar. De drievoudig Ryder Cup-speler 'lagde' zijn eerste putt tot 2 meter en wilde zijn bal markeren toen Fowler de hole - en daarmee Europa de Ryder Cup - gaf. 

'Hier train je je hele leven voor'

"Het moment was heel, heel groot", zei Fleetwood over de slag van zijn leven. "Rickie liet mij ontsnappen. Je wilt eigenlijk niet dat iemand de bal in het water slaat, dus daar was ik niet bepaald blij mee. Maar ik moet nog steeds een goede bal slaan. Ik maakte een swing en de bal vertrok recht en bewoog niet. Ik was blij dat ik de tee kon oppakken en door kon lopen. En dan is het met deze green zo dat je door de zon niet echt kan zien waar de bal landt. Dus wacht je op de reactie van het publiek, en ja, ik was erg blij dat hij (Fowler, red.) mij de putt gaf", aldus Fleetwood, die Europa op de verlossende 15 punten bracht. Eindstand: 16.5 - 11.5.

Suggesties voor de slag van de maand van november? Mail redactie@golf.nl!

In het Alfred Dunhill Links blikte Fleetwood nog een keer terug:

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Een bericht gedeeld door Tommy Fleetwood (@officialtommyfleetwood)