Nieuws

Joost Luiten vanavond in Op1 over zijn 'golfburnout'

Vanavond is onze Joost Luiten te gast in het televisieprogramma Op1 op NPO1. De aanleiding om aan te schuiven in deze talkshow is zijn openhartige interview aan de Volkskrant over zijn 'golfburnout'.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

In juni 2022 speelde Joost een toernooi met zijn absolute dieptepunt. Hij haalde zijn slechtste score ooit op zijn thuisbaan Bernardus.

Na afloop vertelde Luiten aan de internationale pers dat hij zich schaamde voor zijn prestaties. “Dit zijn van die dagen waarop je terugdenkt aan de dag dat je besloten hebt professioneel golfer te worden. Was ik maar gaan studeren, denk je dan.”

Golfdepressie

Luiten liet op zijn website weten dat hij al een tijd last heeft van mentale problemen. “Buiten de golfbaan heb ik het erg naar mijn zin. Ik ben gelukkig”, schrijft Luiten. “Maar op de golfbaan ben ik niet de Joost Luiten die ik wil zijn. Misschien is het een soort burn-out of noem het een golfdepressie.” Na een rustperiode van twee maanden, waarin hij onder andere trouwde, speelde hij weer zijn eerste toernooi: "Ik moest golf leren uitzetten als ik thuis was, ik moest weer leren slapen."

Vanavond vertelt Joost Luiten over deze periode uit zijn leven. Op1 is te zien rond de klok van 22.30 op NPO1. 

Openhartig interview

In augustus 2022 vertelde Joost openhartig alles over zijn 'golfdepressie' aan GOLF.NL. Het gehele interview bekijk je hieronder. 

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

Lees meer over
Joost Luiten