Topgolf

Oppermachtige Kiet van der Weele wint met 9 slagen voorsprong op Alps Tour

Met groot vertoon van macht heeft Kiet van der Weele zijn tweede toernooi van het seizoen gewonnen. De lange Nederlander won de Memorial Giorgio Bordoni op de Alps Tour met liefst negen slagen voorsprong.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Eigenlijk was het toernooi na twee dagen al gespeeld. Van der Weele slachtte La Pinetina Golf Club af met twee rondes van 63 (-7) slagen. In 36 holes wist de speler van de Rosendaelsche Golfclub 15 birdies en slechts één bogey te maken. Daarmee was het gat met de concurrentie al opgelopen tot zeven slagen.

Het bleek voor Van der Weele geen reden om rustig aan te doen in de slotronde. Hij maakte vijf birdies en bleef verder foutloos voor een totaal van negentien onder par. Asier Aguirre Izcue en Niccolo Agugiaro eindigden gedeeld tweede op negen slagen van de TeamNL'er. Bob Geurts werd veertiende met -5 en Lars Keunen had één slag meer nodig op de zeventiende plaats.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Een bericht gedeeld door AlpsTourGolf (@alpstourgolf)

Bovenaan op Order of Merit

In april boekte Van der Weele zijn eerste toernooizege als professional in het Alps de las Castillas. Door zijn tweede overwinning staat hij bovenaan op de Order of Merit. Met de zege aan het Comomeer in Italië verdient de voormalig topamateur 5.800 euro, waarmee zijn totaal op 15.509 euro komt.

Lees meer over
Alps Tour Topgolf Toernooien