KLM Open

Titelverdediger Perez mist cut, Rowin Caron maakt indruk

Wie na de eerste dag van het KLM Open riep dat Bernardus geen partij was voor het grootste deel van de 156 spelers, moet vandaag op zijn woorden terugkomen. De golfbaan kent geen genade en twee van de slachtoffers waren Wil Besseling en titelverdediger Victor Perez. Rowin Caron daarentegen hield de baan wél onder de duim.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

De Fransman was niet helemaal fit van het US PGA Championship, waar hij knap 12de werd, teruggekomen. Hij skipte woensdag al de Pro-Am vanwege rugproblemen. Na een ronde 73 (+1) gisteren, moest Perez vandaag wat terrein terugwinnen. Maar het werd van kwaad tot erger. De twee birdies op de laatste twee holes veranderden daar weinig meer aan. Met +4 neemt hij vroegtijdig afscheid van Cromvoirt en is het halverwege de tweede dag zeker dat we zondag een nieuwe kampioen krijgen.

Achterdeur

Wie er dan ook niet bij is, is Wil Besseling. De Noord-Hollander miste in vier van zijn laatste zes toernooien de cut en moet daar helaas weer een kruisje aan toevoegen. Daar zag het de op de eerste negen holes (-1) vandaag niet naar uit. Maar op de tweede negen ging het helemaal mis. Drie bogeys en twee dubbel bogeys (+4 op de laatste drie holes) velden het vonnis. Met +6 vertrekt Besseling via de achterdeur. "Mijn score vertekent een beetje, want na negen holes was ik nog -2 voor het toernooi. Op drie sloeg ik een slechte bal en vanaf daar maak ik dubbel bogey. Op hole, de par-5, maak ik geen birdie en daarna werd het moeilijk."

Toch was er ook goed nieuws van het Nederlandse front. Rowin Caron (foto boven) speelde in de ochtendgroep de ronde van de dag. Caron, die nog altijd zijn geluk in Amerika beproeft, maakte maar liefst vijf birdies en slechts één bogey. Met een ronde 68 en nu -4 voor het toernooi schoot hij in het klassement vijftig plekken omhoog. "Ik sloeg mijn ijzers een stuk beter vandaag. Daardoor lag ik dichterbij voor birdie en dan is het makkelijker om putts te maken. De wind maakte het wel lastig, maar daar ging ik goed mee om", zegt Caron, die eindigde met een birdie.

Vince van Veen

Ook Vince van Veen is er dit weekeinde zeker bij, na een bijzonder knappe ronde in 70 slagen. Daarmee dook hij na 36 holes in de rode cijfers (-1). Morgen begint hij in de top-50 aan de tweede helft van het toernooi. "Ik was +2 na vier holes vandaag en toen maakte ik birdie op 14. Die was heel belangrijk, omdat ik een aantal putts van vergelijkbare afstand had gemist eerder dit toernooi. Dat was mooi, want vervolgens maak ik birdie op 18 en op 3 en 4 gaan er twee lange putts in. Mijn snelheid op de greens is fantastisch, alleen het lezen van de lijnen mag in het weekend iets beter."

De Challenge Tour-speler was er van doordrongen dat hij rond de cutline zat. "Het is een gevecht dat ik niet te ver vooruit ga denken. Ik had door dat ik er redelijk voor stond. Het was een uitdaging om rustig te blijven", aldus Van Veen.

Joost Luiten is een uurtje in de baan. het begin was hoopvol. Na een par op hole 1 en 2 maakte hij birdie op hole 3. Ook de leider in het toernooi, Jorge Campillo, houdt zich voorlopig nog goed staande op dag twee.

Leaderboard

Lees meer over
KLM Open