Topgolf

Koepka laat het regenen met hole-in-one

Het was dit weekend eens niet Brooks Koepka, maar zijn jongere broertje Chase die het golfpubliek op de banken kreeg. De Amerikaan maakte bij het LIV-toernooi in Adelaide (Australië) een hole-in-one en werd getrakteerd op een gigantische bierdouche.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Bij het horen van de naam Koepka denken de meeste golffans direct aan iemand anders. Die viervoudig majorwinnaar, Brooks, die een paar weken geleden nog volop meedeed om het groene jasje in de Masters. De drie jaar jongere Chase is er door de jaren heen aan gewend geraakt in de schaduw te staan van zijn grote broer. Na zijn studie in Florida kwam de ‘kleine Koepka’ naar Europa, waar hij zich via de Challenge Tour naar het hoogste niveau wist te spelen. Van een doorbraak kwam het met welgeteld één top-10 nooit, maar toch kreeg Chase een belletje van Greg Norman. Of hij voor twee jaar wilde tekenen bij het lucratieve maar controversiële LIV Golf.

'Rook de rest van de dag naar bier'

Dit weekend wist Chase dan eindelijk eens de spotlights op zichzelf gericht te krijgen. Of moeten we zeggen dat hij het mikpunt werd van een losgeslagen Australische menigte? LIV Golf had hole 12 van The Grange Golf Club omgedoopt tot ‘party hole’ en hoopte daar op taferelen zoals die in het Phoenix Open op de PGA Tour. Die wens kwam uit tijdens de slotronde. Koepka’s ijzer-9 landde op twee meter van de hole, rolde door en werd door de zwaartekracht gegrepen, waarna de fans de rest deden. Liters bier (en andere verfrissingen) vlogen hem om de oren. “Het was een te gekke once in a lifetime experience. Ik rook de rest van de dag naar bier!"

Zo werd de slogan "Golf but louder" eindelijk eens werkelijkheid. Check hieronder de beelden!

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Lees meer over
Fun Topgolf