Equipment

Titleist TSR: verbetering op meerdere fronten

Er was nog ruimte voor verbetering na de succesvolle TSi drivers. Volgens Titleist zijn de nieuwe TSR drivers het bewijs, met nog meer vergevingsgezindheid, snelheid en een beter gevoel.

Sinds Titleist het over een andere boeg is gaan gooien met het TS-project heeft het merk aanzienlijk meer drivers in de tas gekregen van de beste spelers ter wereld. Sterker, op de tour zijn ze de meest gebruikte driver. Gelukkig heeft de amateurgolfer ook wat aan die vooruiting, want voor de nieuwe lijn TSR-lijn heeft Titleist weer drie nieuwe modellen verbeterd. 

Sneller door de lucht

Titleist heeft voor de nieuwe generatie goed gekeken naar mogelijke verbeteringen op het gebied van aerodynamica. Verbeteringen in aerodynamica hebben doorgaans meer effect bij spelers met een hoge swingsnelheid, maar alle beetjes helpen natuurlijk. 

Het clubblad heeft meerdere lagen om de balsnelheid over het gehele blad zo hoog mogelijk te houden. Dat is vooral handig bij ballen die buiten de sweetspot geraakt worden. Het zwaartepunt (CG) is iets verder omlaag en naar voren gebracht. Alle drivers hebben ook een SureFit hosel zodat je clubs kan aanpassen in loft en lie. 

De nieuwe lijn van drivers bestaat uit drie modellen, maar de kans is groot dat er nog een vierde model, de TSR1, bij komt. In voorgaande lijnen, waarbij het vierde en laatste model ook later werd toegevoegd, was dit de lichtgewicht optie voor golfers met een gemiddelde swingsnelheid. 

titleist tsr drivers
 

TSR 2: vergevingsgezind

Voor maximale vergevingsgezindheid is dit de driver die je nodig hebt. In vergelijking met de voorganger heeft het clubhoofd een wat meer druppelachtige vorm gekregen. Iets meer klassiek zou je kunnen zeggen. Deze driver helpt bij een hoge balvlucht. 

titleist tsr drivers

TSR 3: aanpasbaarheid in klassieke looks

Dit is het model dat popluair is onder de tourspelers. Denk dan bijvoorbeeld aan Jordan Spieth, Justin Thomas en Wil Zalatoris. Het clubhoofd is iets kleiner, zorgt voor een iets lagere belavlucht (omdat de beste golfers vaak minder moeite hebben om de bal hoog te slaan) en een draw. In de achterkant van het clubhoofd kan je met een gewicht aanpassingen doen aan het zwaartepunt. 

wil zalatoris tsr titleist driver

TSR 4: low spin

Het derde model is gericht op een kleinere groep golfers, namelijk de golfers die een low-spin driver nodig hebben. Daarmee is deze driver geschikt voor spelers met een hoge swingsnelheid. Net als in de TSR3 kan je met een gewichtje het clubhoofd aanpassen voor meer/minder spin en hoger/lager balvlucht.  

titleist tsr driver

Fairwaywoods

De TSR fairwaywoods zijn er ook in drie opties, namelijk TSR2, TSR2+ (voor golfers die graag van de tee slaan met hun fairwaywood) en de TSR3. Ook in deze clubs is het CG omlaag gebracht voor een hogere lancering.  

Prijs & productinformatie

De TSR metalwoods zijn vanaf nu verkrijgbaar en te koop in de lokale golfshop op jouw golfbaan of via Jumbo Golf.

Prijs
Drivers: €649,-
Fairwaywoods: €349,-

Meer weten? 
titleist.de

 

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

Lees meer over
Equipment