Topgolf

58 slagen: Rowin Caron speelt ronde van zijn leven

Rowin Caron heeft iets heel bijzonders gepresteerd. De 29-jarige tourprofessional heeft als eerste Nederlander ooit een 58 gemaakt. Dat deed hij tijdens een toernooi van de Asher Tour in Californië.

Het gebeurde voor Caron in de tweede ronde van de Pasadera Cup in Monterey. Na een openingsronde in 68 slagen (-2) ging hij dinsdagmiddag helemaal los. De golfer uit Oosterhout begon direct met een birdie. Na drie opeenvolgende parren maakte hij nog twee birdies en een eagle om de eerste negen af te sluiten op vijf onder par.

Eagle-birdie finish

Op de tweede negen van The Club at Pasadera gingen alle remmen los. Dankzij birdies op 10, 11, 13 en 15 was Caron negen onder par voor de ronde. Met twee birdies op de laatste drie holes zou hij tekenen voor een 59, het magische nummer in golf. De Brabander deed er een schepje bovenop door zijn tweede eagle te maken op 17 en vervolgens volledig in stijl af te sluiten met een birdie op de laatste.

Scorekaart 58 Rowin Caron

Met deze ronde in 58 slagen neemt Caron het ‘Nederlands record’ over van Robin Kind. De Hagenaar maakte in 2015 een 59 op de ProGolf Tour. Wat wel in het voordeel van Kind spreekt: zijn ronde was op een par-72 baan en dus -13. Voor Caron was het een par-70 (-12) in het westen van de Verenigde Staten.

Gelijk met Jim Furyk

Met deze prestatie evenaart de nummer 788 van de wereld de score van Jim Furyk (en vijf andere voorgangers). De Amerikaan maakte op 7 augustus 2016 de laagste score ooit op de PGA Tour in het Travelers Championship. Ook Furyk deed het op een baan met par-70. Op de Challenge Tour wist Alejandro Del Rey vorig jaar een 58 te maken. De Spanjaard heeft daarmee het record van laagste ronde ten opzichte van par, want hij deed het op een par-72 baan. Het officieuze wereldrecord is in handen van David Carey. De Ier noteerde in 2019 een 57 op de Alps Tour. Die score wordt echter niet erkend door het Guinness Book of World Records, omdat de baan niet lang genoeg was. En de par was 68.

Caron was gelukkig niet van slag na zijn fabelachtige ronde, want hij wist woensdag het toernooi te winnen. Zijn voorsprong van twee slagen kwam niet in gevaar. Na een derde ronde in 67 slagen mocht hij de beker en 15.000 dollar mee naar huis nemen.

Lees meer over
Topgolf