Equipment

In de etalage: carbon het nieuwe goud?

Over golfequipment valt genoeg te schrijven. In de rubriek ‘In de etalage’ besteden we aandacht aan wat er in de wereld van golfspullen te koop is, waardoor we hopelijk bij jou de keuzestress een beetje kunnen wegnemen. In dit artikel ruim baan voor de revolutionaire driver van Taylormade.

Driver

De driver is zonder meer de meest opvallende club in je golftas, niet in het minst vanwege zijn omvang. Soms zit er ook een headcover op die de aandacht trekt. Bovendien is de driver de club die de meeste koosnaampjes heeft. Veel gehoord: de Houten 1 of de Bomber. Anderen houden het bij ‘knuppel’. In alle gevallen zegt het iets over wat golfers met de driver willen: hard slaan, ver slaan.

Veel golfers kijken elk jaar weer reikhalzend uit naar nieuwe drivers van de bekende merken, meestal geïntroduceerd door de beste tourspelers van de wereld. Nu is het natuurlijk niet nodig om elk jaar (of bij elke nieuwe release) van driver te wisselen, maar af en toe komt er echt iets nieuws op de markt, weet ook Maud Schaap van Jumbo Golf & Hockey als geen ander. “Maar wat bij de aanschaf van een nieuwe driver vooral geldt: clubfitting is een must. Ga altijd eerst drivers uitproberen om tot de juiste keuze te komen. Elke driver heeft zijn eigen eigenaar.”

Wat hebben we hier?

Taylormade Stealth Driver

Taylormade introduceerde dit jaar het geheel nieuwe 60X Carbon Twist Face. Wat daar zo opzienbarend aan is? De ‘kop’ is gemaakt van carbon en dat is 44% lichter dan titanium, dat tot nu toe voor de clubheads van drivers werd gebruikt. “Taylormade heeft een reputatie wat betreft revolutionaire vindingen”, zegt Maud Schaap. “Ze zijn altijd al heel erg innovatief geweest en dit is toch wel weer een opmerkelijke vondst. Hoe lichter het clubhead, des te sneller je kunt swingen. Clubheadspeed, ballspeed, carry en de total distance, dat zijn vooral zaken die mannen bezighouden. Verder slaan. Steeds maar verder willen slaan. Vrouwen hebben al veel plezier als ze de bal goed raken, al merk ik wel dat zij ook steeds meer interesse krijgen voor de hardware kant.”

detail stealth taylor made driver

Kennen we dit al?

Het gebruik van carbon in plaats van titanium is revolutionair te noemen. Zestig lagen koolstofvezels zijn volgens Taylormade het nieuwe ei van Columbus om hogere balsnelheden, meer afstand en optimale vergevingsgezindheid te genereren. Het grote voordeel: een licht en daardoor makkelijker te ‘verplaatsen’ clubhoofd helpt golfers van elk niveau om een hogere swingsnelheid te genereren.

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

 

Voor wie? 

Beginnende & gevorderde golfers
In combinatie met een shaft kan de Taylormade Stealth - uiteraard zijn de koppen standaard met diverse graden loft te verkrijgen - helemaal getuned worden. Maud Schaap: “De keuzemogelijkheden voor een shaft zijn tegenwoordig ook enorm. Samen bepalen ze de controle over de club. Ladies flex, light flex, regular en stiff flex, ga maar door. En daartussen kun je nog verschil maken met grammen en het kickpoint, de plek waar de shaft buigt in de swing. Met de standaard shaft kan een speler tot aan handicap 10 doorgaans prima uit de voeten. Daarna komen soms andere wensen in het spel.”

Stealth driver in de baan

Prijscategorie?

569-620 euro
Het prijsverschil zit ‘m in de mogelijke aanpassingen. Bij het topmodel kan je door verstelbare gewichtjes de balvlucht beïnvloeden waardoor je een slice en fade eventueel kan corrigeren. Bij de standaard versie kan je alleen de graden hoger of lager verplaatsen.

Dit artikel is tot stand gekomen met medewerking van Jumbo Golf & Hockey, partner van de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie.

 

 

 

 

Lees meer over
Equipment