Big Green Egg Open

"We leggen lat hoog met Big Green Egg Open"

Over het voortbestaan van het Big Green Egg Open geen enkele twijfel. Sterker nog, de rek is er volgens de NGF nog lang niet uit. “We willen met dit toernooi niet alleen groeien maar ook echt de speelsters op de tour steunen.”
Beeld: ApproachTheGreen

Beeld: ApproachTheGreen

Anna Nordqvist is zojuist de baan ingegaan voor de laatste 18 holes, maar of de Zweedse topspeelster haar leidende positie nu weet om te zetten in een titel of niet; het bepaalt wat toernooidirecteur Gordon Machielsen betreft niet het succes van het toernooi.
“Natuurlijk is zo’n grote naam als winnaar mooi, maar ze is deze week al fantastisch geweest, heeft zich overal laten zien en veel mensen geïnspireerd. Ze wil ook echt een rol spelen in talentontwikkeling en jeugd. Als we praten over een ambassadeur voor de sport en vrouwengolf, dan is Anna dat wel”, is Machielsen vol lof over de Zweedse.

Ambitie

Eerder deze week sprak hij de ambitie uit om het toernooi van de Nederlandse Golf Federatie in samenwerking met de Ladies European Tour uit te laten groeien tot de proporties van het Dutch Open bij de mannen. “Dat streven hebben we zeker. We leggen de lat erg hoog. We willen binnen vijf jaar het grootste toernooi voor vrouwen op het Europese continent in Nederland hebben. Maar voor ons is ook belangrijk om met dit toernooi de speelsters te steunen. Veel speelsters hebben moeite om zich staande te houden op de tour. De kosten stijgen enorm. Slechts een kwart kan zich een caddie veroorloven. Als ze de cut missen, blijven ze nog op een toernooi hangen omdat ze dan gratis kunnen eten en niet de kosten van het omboeken van een vlucht hebben. Het is geen vetpot.”

tourspeelsters ladies european tour op big green egg open

Prijzengeld

Het liefst ziet Machielsen het prijzengeld van het Big Green Egg Open heel snel verdubbeld worden (van 250.000 naar 500.000) en ‘doorgroeien’ naar een miljoen euro. Daar zijn sponsors voor nodig. Net als dat sponsors de Players Experience mogelijk maken voor talent, in ruil voor het recht om zelf ook mee te mogen spelen. “We zijn blij met een partner als Big Green Egg, dat ook ambitieuze plannen maakt op golfgebied. De kunst is om heel creatief te kijken hoe we het voor de speelsters beter en aantrekkelijker te kunnen maken. Dat kan volgend jaar ook in de vorm van pro-ams voor het toernooi, of tijdens het toernooi met speelsters die de cut hebben gemist of zelfs de dag na het toernooi. Als we daar de spelers voor kunnen betalen, dan gaan ze hier ook na het missen van de cut niet met lege handen weg. Die meiden werken net zo hard als de mannen, slaan ook een heel mooie bal, het spel is leuk om naar te kijken en ze zijn allemaal heel toegankelijk. We willen het in de toekomst nog beter faciliteren. Dat verdienen ze.”

 

Lees meer over
NGF Topgolf