Topgolf

Van alles wat op eerste dag DP World Tour

Bij de start van het DP World Tour-seizoen stonden drie Nederlanders aan de ‘afslag’. Dat leidde op de eerste dag van het Abu Dhabi HSBC Championship nog niet tot opzienbarende (positieve) resultaten.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Zonder Darius van Driel (in quarantaine) maar door het wegvallen van meer spelers met derde reserve Daan Huizing als deelnemer, telt het toernooi in Abu Dhabi – direct eentje die tot de prestigieuze Rolex Series behoort – deze week drie Nederlanders. Wil Besseling en Joost Luiten zijn de andere twee.
Laatstgenoemde had op zijn zachtst gezegd een valse start op de Yas Links in het emiraat. De dubbel bogey op een par-5 en een ‘7’ op een par-3 waren naast een handvol bogeys de lelijkste uitglijders en stonden veel te weinig compenserende birdies tegenover.
Met +7 staat Luiten helemaal onderaan de ranglijst.

Glans

Wil Besseling deed het een stuk beter, was constanter ook. Twee birdies en twee bogeys waren op zijn eerste kaart van het seizoen te zien.
De beste Nederlander na dag één is evenwel Daan Huizing, die als derde reserve toch nog een plekje kreeg in het deelnemersveld. Huizing begon zijn ronde niet bepaald vlekkeloos maar had een goede run op de tweede negen. Van die reeks haalde hij evenwel met een bogey-bogey finish weer wat glans af.
Met -1 staat Huizing nog net in de top-60, maar al wel acht slagen achter op de leider na 18 holes: Scott Jamieson.

Leaderboard

 

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Meer achtergrond

Op golf.nl zullen we dit seizoen meer achtergrondverhalen brengen over topgolf en minder aandacht besteden aan de dagelijkse verslaggeving van de toernooien van de diverse Tours. Dat wil zeggen: de bezoeker van de website zal niet meer elke donderdag, vrijdag en zaterdag een verslag vinden waarin de scores worden vermeld.
Daarvoor verwijzen we de golfliefhebber naar bijvoorbeeld de website van de European Tour, waar via livescoring de toernooien kunnen worden gevolgd, dit seizoen zelfs slag voor slag.

Round-ups

Wel brengen we aan het einde van de toernooiweek een round-up van de toernooien met reacties. En zullen we ook tijdens het toernooi op andere dagen opvallende gebeurtenissen brengen op de website als we daar aanleiding voor zien. Denk aan uitzonderlijke prestaties van de Nederlanders en andere (top)spelers en beelden van bijzondere momenten uit het toernooi. Daarnaast zullen we dat ook doen in de rubrieken Wie Speelt Waar op dinsdag en de Verschuivingen op de Wereldranglijst op maandag.

Twitter

Voorts zullen we met meer achtergrondverhalen het topgolf nationaal en internationaal belichten, zodat voor de liefhebber van topgolf zeker genoeg te lezen en bekijken valt op onze website. Op twitter brengen we wel dagelijkse updates.

Lees meer over
Topgolf