Nieuws

B-NL Challenge Trophy in 2023 op de Twentsche Golfclub

In 2023 is het weer de beurt aan Nederland om de e B-NL Challenge Trophy te organiseren. Van 18 tot en met 21 mei 2023 is de Twentsche in Ambt Delden het decor. De organisatie van het evenement is in handen van de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie, Golf Team Holland en de Koninklijke Belgische Golf Federatie.

In de B-NL Challenge Trophy krijgt aanstormend talent de kans om ervaring op te doen op het een na hoogste niveau. De top 20 van de jaarranglijst van de Challenge Tour - the Road to Mallorca - promoveert naar de DP World Tour in 2024. Sales- en eventsdirecteur van de NGF Gordon Machielsen: "Dit toernooi is een enorme ondersteuning voor aanstormend Nederlands golftalent. Het geeft hun de kans om door te groeien naar de Europese top. Spelers die overwegen om pro te worden of net pro zijn, kunnen op een Challenge Tour-toernooi perfect zien waar ze staan."

Begrip in Nederlandse golf

In 2022 was de B-NL Challenge Trophy, met een prijzengeld van € 250.000, op GC Hulencourt ten zuiden van Brussel. Het toernooi wordt om en om in Nederland en België gespeeld. "Wij zijn blij dat we zo’n groot evenement kunnen organiseren in het oosten van het land", zegt Machielsen. "De greens op de Twentsche zijn altijd in uitstekende conditie. De club weet bovendien hoe ze toernooien moeten organiseren, zoals de Twente Cup. Dat is al ruim negentig jaar een prestigieuze wedstrijd voor golfprofessionals en echt een begrip in het Nederlandse topgolf."

Het voelt een beetje alsof PEC Zwolle de Champions League in hun stadion krijgt

Baanmanager Peter Hemmen is blij en trots dat de Challenge Tour naar de Twentsche komt. "Het voelt een beetje alsof PEC Zwolle de Champions League in hun stadion krijgt", vertelt hij. De aanmeldingen van vrijwilligers stromen al binnen. "De sportieve golfer heeft zich op voorhand al aangemeld. Zij willen dolgraag met een crew-shirt van de Challenge Tour rondlopen op hun eigen club. We zullen hen echt op het hart drukken dat zij qua gastvrijheid het verschil kunnen maken."

Sweetspot in de agenda

Het is de eerste keer dat een toernooi van dit kaliber in het oosten van Nederland gespeeld wordt. "Mogelijk komt dat door onze greens, die vorig jaar door professionals van PGA Holland de beste van Nederland werden genoemd. Ook voor de spelers is het makkelijk bereikbaar via de Duitse vliegvelden in Düsseldorf en Dortmund. En er komt nog bij dat we de sweetspot in de agenda te pakken hebben. In de week vooraf is de DP World Tour in Antwerpen op Rinkven en een week na de B-NL Challenge Trophy is het Dutch Open op Bernardus."

Bij de laatste tien edities kreeg de winnaar van het Challenge Tour-toernooi steevast een wildcard voor het Dutch Open.

Lees meer over
Challenge Tour Topgolf