Beleving en inspiratie

"Met golf ontsnappen aan alles"

Wil je weten hoe Victoria Koblenko golf ervaart? Wat terras ruling is? Hoe je je golfset goed samenstelt? Waarom golfen in Schotland zo mooi is? Hoe hypnose van jou een betere golfer maakt? De antwoorden op deze vragen en nog veel meer vind je in de nieuwste editie van het magazine GOLF.NL!
Beeld: Yannick Shurwanz

Beeld: Yannick Shurwanz

Ga hier naar het magazine!

Dat veel mensen genieten van golf weten we. En ook dat veel beginners genieten van onze sport. Zo heeft Victoria Koblenko ontdekt dat golf haar natuur en peace of mind brengt. "Dat zijn twee grote dingen die voor mij bijna levensreddend zijn." Lees het interview met de geboren Oekraïnse die op de golfbaan voor even ontsnapt aan de realiteit.

Geregeld op het terras...

Hoeveel mensen genieten van de regels in golf, is niet bekend. Maar dat ze moeten worden toegepast is duidelijk. Soms is er echter discussie en die duurt voort op het terras na de ronde. Een referee kan dan uitkomt bieden. Dit is te voorkomen. Bekijk de 5 meest voorkomende terras rulings.

De schoonheid van Schots golf

Verder bezochten we de omgeving van Aberdeen. Geweldige golfbestemming: makkelijk te bereiken en de mooiste banen bij elkaar. Vier zetten we in de spotlights: Trump International Golf Links, Banchory Golf Club, Paul Lawrie Golf Center en Cruden Bay.

Ik knip met mijn vingers...

Weleens over nagedacht om een betere golfer te worden via hypnose? Er zijn tourspelers die erbij zweren maar ook voor ons, gewone golfstervelingen, kan het helpen. Verwacht geen wonderen maar bijna iedereen kan er baat bij hebben.

Welke club heb jij in je tas?

Hoe is het gesteld met jouw basiskennis over clubs? Kan jij je tas op zo'n manier samenstellen dat je het beste uit je spel haalt? Wij helpen je met een paar belangrijke tips per categorie clubs om je te helpen bij het kiezen. En Niels en Sietse gingen naar de golfbaan om eens aan golfers te vragen welke clubs zij in de tas hebben. Bekijk ook deze vlog.

Lentemode

Carolien Karthaus-Spoor is onze nieuwe trendwatcher op het gebied van golfmode. Ze start haar vaste rubriek hier in het magazine. Ze volgt de nieuwste trends, adviseert en geeft kleur aan de mode op de golfbaan. Wist je dat colour blocking dit voorjaar helemaal hot is?

En meer...

En dan hebben we nog de swing van Koen Kouwenaar die eind mei op het Dutch Open zal spelen, 4 vrouwen die vertellen over hun liefde voor golf, een bezoek aan de golfbaan van Monte Rei in Portugal, tips en drills om 5 veelgemaakte fouten bij de drive, approach, bunkerslag, chip en putt te voorkomen, de golfbaan Lauswolt in vogelvlucht en de column van Gerard Louter waarin hij bewijst dat je een betere golfer bent dan je denkt! Oh ja, vergeet niet mee te doen aan de winactie, met kans op een mooie reis naar Portugal!

Cover GOLF.NL magazine voorjaar 2022

Ga hier naar het magazine!