Topgolf

Coffa beperkt schade,ย Den Dunnen gaat voor winst

Een klassieke 'ronde met twee gezichten' vandaag voor Pasqualle Coffa, om het Open de France te beginnen. Ze toonde op de tweede negen veerkracht en staat in positie om weer eens de cut te halen op de LET. En kan Anne-Sterre den Dunnen in Zwitserland morgen voor een grote stunt zorgen?

Het zag er vroeg in de ronde niet naar uit dat Pasqualle Coffa na de eerste dag nog aardig in de middenmoot zou staan op de Chateaux Course van Golf du Médoc. De Brabantse incasseerde op haar tweede hole een dubbel-bogey en vond zichzelf na 10 holes terug op +5. Een birdie had ze op dat moment nog nergens opgeraapt, maar daar kwam spoedig verandering in. Vier van de ingeleverde slagen pakte Coffa uiteindelijk nog terug, onder meer achtereenvolgens op 6, 7 en 8. Zo deed de nummer 59 van de Race to Costa del Sol uiteindelijk dus toch nog goed aan 'damage control'. Ze deelt de score van +1 met onder anderen Solheim Cup-topper Emily Kristine Pedersen en maakt nog volop kans op het weekend. Na drie gemiste cuts zou dat ook wel weer eens welkom zijn.

Het zijn op het moment de Franse thuisfavorieten die de scepter zwaaien 'hun' Open. Anais Meysonnier en Agathe Laisne brachten beiden een 66 binnen voor -5 en de gedeelde leiding.

Leaderboard

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

LET Access Series

Op het circuit onder de Ladies European Tour, de LET Access Series, was Anne-Sterre den Dunnen een dag eerder uit de startblokken gevlogen in het Lavaux Ladies Open. Met -5 ging de 18-jarige topamateur alleen aan de leiding en het was vandaag zaak om in kansrijke positie te blijven voor de slotdag van morgen. In die opdracht slaagde ze, maar de koppositie is ze na een tweede ronde +1 kwijt. Den Dunnen heeft deze zomer de amateurzeges aan elkaar geregen. Slaat ze morgen ook toe tussen de professionals?

Ook Romy Meekers (level par) staat er 18 holes voor het einde goed voor in de top-20, terwijl Zhen Bontan de slag net miste. Amateur Lizzy Peeters kwam op +21 niet in de buurt van het weekend.

Leaderboard

Lees meer over
Topgolf LET