Topgolf

Sterk slot Luiten; Horschel wint

Joost Luiten evenaarde vandaag zijn beste ronde deze week in het BMW PGA Championship en maakt zich nu op voor het Dutch Open op Bernardus. Billy Horschel won in Londen en 'vierde' dat met de fans van voetbalclub West Ham United.

Voor Joost Luiten was het de laatste serieuze testcase voor het Dutch Open, dat komende week op Bernardus wordt gespeeld. Hij evenaarde zijn beste ronde van de week, die hij op de eerste dag van het toernooi had gespeeld: 68 slagen. Ook vandaag begon de Bleiswijker niet best en stonden er snel twee bogeys op zijn kaart, maar daarna kreeg hij de smaak te pakken. Zeven birdies volgden en nog maar één bogey. ‘Het spel is gewoon solide’, vatte Luiten het zelf samen. Dankzij die 'vier onder' steeg hij nog ruim twintig plaatsen in het sterk bezette BMW PGA Championship op Wentworth, waar de Oostenrijker Bernd Wiesberger zich op eigen kracht kwalificeerde voor het Europese Ryder Cup-team, dat het over twee weken opneemt tegen de Verenigde Staten op Whistling Straits. Captain Padraig Harrington maakte later op de avond zijn drie 'picks' bekend: Sergio Garcia, Shane Lowry en Ian Poulter.

Horschel

Billy Horschel zit niet in het Amerikaanse team, maar was wel de man die in Londen werd gefêteerd . De 34-jarige Amerikaan won het vlaggenschiptoernooi van de European Tour en dat kunnen niet veel landgenoten hem nazeggen.
Horschel maakte zijn move op de laatste hole. Met een prachtige approach op 18 bij zijn derde slag, was de birdie een formaliteit en daarmee zette hij Kiradech Aphibarnat en Jamie Donaldson op -18 buitenspel. Alleen Laurie Canter had daarna nog een reële kans op -19 te komen, maar de Engelsman miste op de par-5 slothole een lastige putt van vijf meter voor birdie.

West Ham United

Horschel is bepaald geen grijze muis in het circuit. Hij staat bekend om zijn sociale inborst en is heel gul voor caddies en personeel op golfbaan. Een aantal jaren geleden waren Horschel en zijn vrouw Brittany heel open over haar alcoholverslaving, die ze samen met succes te lijf gingen.
Deze week viel hij – niet voor het eerst – op met een tas in de clubkleuren van West Ham United, de Londense voetbalclub. Horschel is een groot fan sinds hij in zijn studententijd in Amerika een DVD over de voetbalclub zag. Wanneer hij in Europa speelt, draagt zijn caddie bijna steevast de West Ham-golftas met zich mee. Hij maakte gisteren bij de prijsuitreiking ook met gekruiste armen het 'Go Hammers-gebaar' van de West Ham-fans.

Eindstand

 

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Lees meer over
European Tour Topgolf LET