Topgolf

Luiten voert matig gestart trio aan

Joost Luiten, Wil Besseling en Darius van Driel hebben nog geen verpletterende indruk kunnen maken in het Italiaans Open. Na de openingsdag staat Luiten er nog het beste voor, maar om het weekend te halen moet het vrijdag beter voor de drie landgenoten.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Opmerkelijke scores vandaag meteen op de Marco Simone Golf & Country Club. Waar de golfers bovenaan het leaderboard de birdies opstapelden, hadden anderen het bijzonder lastig. Al met al een mooi vooruitzicht voor de Ryder Cup over twee jaar op deze baan, maar de drie Nederlanders hebben het verschil nog niet kunnen maken. Joost Luiten bracht het er nog het beste vanaf. Begonnen op de tweede negen liep hij wat achterstand op door een reeks van drie opeenvolgende bogeys. Na de turn maakte hij dat grotendeels goed, al was de afsluitende bogey op 9, één van de langere en tevens makkelijkste holes, een tegenvaller. Op level par bivakkeert hij rond de 60ste plaats.

Pijnlijke triple voor Besseling

Ook Wil Besseling leek voor een score onder par te gaan tekenen. Hij had onderweg twee bogeys genoteerd en vond op 17 zijn derde birdie van de dag met nog een par-5 voor de boeg, maar daar sloeg het noodlot toe. De Noord-Hollander incasseerde een triple bogey 8 voor een totaal van +2. Na de openingsdag staat hij daarmee op gelijke hoogte met Darius van Driel, die in Rome voorlopig niet verder kwam dan één birdie en drie bogeys.

Stenson trekt vorm door

Henrik Stenson heeft zijn zinnen gezet op Ryder Cup-deelname. Bij de laatste twee toernooien eindigde de Zweed in de top-5 en hij lijkt de goede vorm ook meegenomen te hebben naar Italië. Stenson bleef vanochtend bogeyvrij op weg naar een ronde 64 en -7. Kalle Samooja en Schots Open-winnaar Min Woo Lee kwamen eveneens tot deze score, en het drietal werd mede door de iets hardere wind in de middag niet meer geëvenaard. Voor Edoardo Molinari (-6) kon de donderdag in ieder geval ook niet meer stuk, hij sloeg namelijk een hole-in-one voor eigen publiek!

Leaderboard

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Ladies European Tour

Ook op het hoogste Europese niveau bij de vrouwen wordt 'gewoon' gespeeld, ondanks dat de Solheim Cup dit weekend begint. Pasqualle Coffa kende in het Creekhouse Ladies Open een lastige eerste rondgang. Na een triple op 9 ging ze 'uit' in +4 en op 18, toch een par-5, besloot ze haar dag op de Kristianstad Golf Club met een dubbel-bogey. Op +7 vinden we Coffa buiten de top-100 terug. Chloe Williams uit Wales leidt met -6 voorlopig in Zweden.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Lees meer over
European Tour Topgolf LET