Topgolf

Dutch Open verhuist naar maand mei

Het Dutch Open verhuist in 2022 naar de maand mei. De 102de editie van het toernooi wordt net als dit jaar gespeeld op Bernardus Golf in Cromvoirt.

De nieuwe data van het toernooi zijn 26 tot met 29 mei. Volgens toernooidirecteur Daan Slooter is mei volgend jaar een betere optie dan september, een maand waarin de European Tour 'een druk programma' heeft. De laatste editie, met de Zweed Kristoffer Broberg als winnaar, werd vorige maand half september gespeeld, twee weken voor de Ryder Cup. Die is er in 2022 overigens niet. Wel in 2023, maar er is nog geen duidelijkheid of het Dutch Open ook de komende jaren in het voorjaar wordt gespeeld.

Hemelvaart

Slooter: 'We zijn heel blij met dit laatste weekend van mei. Natuurlijk is het even wennen, maar in verband met het drukke programma van De Tour en de spelers in september hebben we in overleg met de European Tour een mooie nieuwe datum gevonden. Om te beginnen in 2022 tijdens het Hemelvaartweekend. Het Dutch Open is het grootste golftoernooi van de Benelux. Daarbij zijn we een van de oudste toernooien van de European Tour. De spelers en De Tour koesteren ons toernooi. De reacties op de eerste eerste keer op Bernardus waren lovend.'