Topgolf

Van Dam moet tandje bijzetten

Voor Anne van Dam moet er morgen een schepje bovenop, wil ze deze week nog goede zaken kunnen doen voor haar positie op de cruciale jaarranglijst. Ze begeeft zich na 18 holes ShopRite LPGA Classic in het achterveld.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Anne van Dam moet en zal in de paar resterende toernooien een plek in de top-100 van de LPGA-ranking veiligstellen. Op die manier houdt ze haar huidige kaart en weet ze dat ze ook volgend jaar weer aan de meeste events mag meedoen in Amerika. De tijd begint echter wel te dringen, aangezien ze op dit moment net aan de verkeerde kant van de streep staat. Een goede eerste week in New Jersey kan de Arnhemse dus erg goed gebruiken, maar dan moet ze op dag 2 wel nog een tandje bijzetten. Op de Seaview Golf Course kwam Van Dam vandaag namelijk niet verder dan één birdie en drie bogeys voor een 73, +2, en de 104de plek.

Daarmee bevindt Anne zich na 18 holes op acht slagen van de leiding in de driedaagse ShopRite LPGA Classic. Die was toen iedereen binnen was nog altijd in handen van So Yeon Ryu uit Zuid-Korea, maar de Engelse Jodi Ewart Shaddoff voegde zich in de middag nog bij haar op -6. Liefst acht speelsters volgen op één slag, onder hen Inbee Park, Brooke Henderson, Céline Boutier en nummer 2 van de wereld Jin Young Ko. 

Leaderboard

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Lees meer over
Topgolf Anne van Dam LPGA