Nieuws

Jan van Galen met columns in de prijzen

Bij toekenning van de Golfpersprijs 2021 zijn de columns die Jan van Galen schreef voor GOLF.NL in de prijzen gevallen. Van Galen verhaalde in een reeks van 13 afleveringen over zijn zoektocht naar ‘de betere golfer in zichzelf’.

Van Galen won in de categorie tekst. In de serie columns, waarin de ‘senior’ Van Galen de praktijk van het beter willen worden beschrijft, viel de jury onder meer ‘het gebruik van een originele invalshoek waarin hij vol zelfspot, in gevarieerd en enthousiasmerend taalgebruik de lezer meeneemt in zijn queeste’ op. ‘Hij neemt les, oefent zich een slag in de rondte, gaat gezonder leven, valt een paar kilo af, gaat naar een fysiotherapeut, een bewegingscoach en brengt een bezoek aan een sportarts. Zelfs een speciale putt-les van Robert Jan Derksen komt voorbij’, aldus te lezen in het juryrapport.

Winnaar Jan van Galen Golfpersprijs

Jan van Galen krijgt de prijs uitgereikt van juryvoorzitter Abe-Jan ter Beek.

Foto Besseling

In de categorie beeld ging de prijs naar fotograaf Harmen de Jong voor een aflevering van de langlopende rubriek 'op de klapstoel' in het Parool. De jury koos de winnende foto van golfer Wil Besseling, die ‘een golfer laat zien op een plek waar geen enkele golfer wil zijn, namelijk in het water’.

Wil Besseling in het water voor het Parool
Beeld: Harmen de Jong (Parool)

Beeld: Harmen de Jong (Parool)

NVGJ

De Golfpersprijs is een initiatief van de Nederlandse Vereniging van Golfspelende Journalisten (NVGJ) en wordt sinds 1997 jaarlijks uitgereikt voor de meest opvallende, spraakmakende en in het oog springende beeld of tekstproductie waarbij de golfsport een rol speelt.

Lees meer over
Column Fit en Gezond