Topgolf

Luiten en Besseling blijven kansrijk

Wil Besseling (-5) en Joost Luiten (-4) mogen bij het ingaan van het weekend nog altijd dromen van ereplaatsen, al is de achterstand op leider Bernd Wiesberger inmiddels opgelopen in het Made in Himmerland. Op de Ladies European Tour opende Pasqualle Coffa de week in Italië met een score van +2.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

De tweede ronde van Wil Besseling leek in veel opzichten op die van een dag eerder in het noorden van Denemarken. Ook vandaag boekte de lange Noord-Hollander namelijk zijn winst in het eerste gedeelte van zijn rondgang. Na vier birdies en een bogey genoteerd te hebben ging Besseling uit in 32 slagen en stond hij in de top-5 van het leaderboard. Toen hij halverwege zijn tweede negen later nog een slag opraapte stond hij op -7 voor het toernooi zelfs even tweede, maar die score (en dus ook die toppositie) kon hij helaas niet handhaven. Besseling speelde zijn laatste drie holes in twee boven par en nam genoegen met een 69 (-2) voor -5 totaal. Daarmee staat hij er bij de start van het weekend hoe dan ook nog altijd goed bij, want gelukkig voor Wil streefden niet heel veel spelers hem meer voorbij in de middag.

Een bericht gedeeld door Wil Besseling (@wilbesseling)

Slordige mishits

Ook Joost Luiten slaagde hierin niet en dat was te wijten aan een aantal slordige mishits op holes waar anderen juist veel slagen wonnen. Met een matige drive leidde hij een ronde in waarin het allemaal net niet 'klikte'. De hele middag bevond hij zich vervolgens op of net boven zijn beginscore van -3, maar uiteindelijk slaagde hij er dankzij twee afsluitende birdies alsnog in naar -4 te gaan op de baan van Himmerland.

Van Driel en Van Meijel missen cut

Voor Darius van Driel was het vanochtend al snel duidelijk dat het Made in Himmerland voor hem slechts twee dagen zou duren. Met een totaal van +7 miste hij ruim de cut. De Leidschendammer kan zich nu alvast gaan richten op het toernooi in Duitsland van volgende week en datzelfde geldt voor Lars van Meijel. De Brabander liet het op zijn eerste negen en had geen late 'run' meer in huis: +2 en T112. 

Drie aces!

De speler die vandaag de beste zaken deed, was Bernd Wiesberger (-11). De Oostenrijkse winnaar van de laatste editie in 2019 volgde zijn 66 van de openingsdag op met een 65, om na 36 holes twee slagen los te staan van achtervolger en landgenoot Matthias Schwab. Daar weer achter vinden we Alexander Björk terug, die net als de Deen John Axelsen een hole-in-one maakte op de ultrakorte 16de. Daarmee staat de teller deze week al op drie en we zijn pas op de helft!

Leaderboard

Ladies European Tour

Deze week kwam het heuglijke nieuws naar buiten dat het Big Green Egg Open eind juni door kan gaan. Zonder fans, maar hoe dan ook een mooie kans voor een aantal Nederlandse speelsters om zich met een sterk internationaal veld te meten. In aanloop naar het toernooi op de Rosendaelsche hebben een paar speelsters een uitnodiging gekregen voor andere events van de Ladies European Tour, zoals ook Pasqualle Coffa deze week weer in het Ladies Italian Open. 

Na een moeizaam begin vocht Coffa zich op de baan van Golf Club Margara goed terug naar level par, maar door onder meer een dubbel-bogey in de loop van de tweede negen kwam ze op +2 uit. Dat is acht slagen achter het Frans-Engelse leidersduo Eleanor Givens en Lucie Malchirand. Met name van die laatste is dat een hele prestatie, want zij is nog altijd amateur. Malchirand steekt sowieso in uitstekende vorm want twee weken geleden won ze nog het Portugees Amateur.