Topgolf

Good-old Mickelson leidt dans op Kiawah

Anne van Dam had een goede dag in het Pure Silk Championship en datzelfde kon gezegd worden van Phil Mickelson in het PGA Championship. Good-old Phil leidt de dans op Kiawah Island.
Beeld: LET (Tristan Jones)

Beeld: LET (Tristan Jones)

In Williamsburg was Van Dam op de eerste dag nog wisselvallig, maar een dag later werd haar ronde gekenmerkt door foutloos spel. Met twee birdies en geen enkele bogey op de kaart (69) maakt ze een flinke sprong, want na haar bleek dat de baan helemaal niet makkelijk was. Terug in het hotel zag Van Dam haar positie alleen maar beter worden en de stijging stopte pas op een 14de plaats. Met -2 staat Van Dam vier slagen achter op de leider Sarah Kemp. De Australische heeft in het Pure Silk Championship een slag voorsprong op een drietal speelsters, onder wie Jessica Korda.

LeaderboardCheck out her highlights from day two 👇 pic.twitter.com/L6GgkkTF2i

 

— LPGA (@LPGA) May 22, 2021

Symetra Tour

In de IOA Golf Classic ging Dewi Weber op de eerste dag rond in level par en daarmee staat ze binnen de top-25 op zes slagen van de leiders. In Longwood (Florida) wordt over drie dagen gespeeld.

Leaderboard

 

PGA Championship

Met de vijftigplusser Phil Mickelson (foto onder) na 36 holes (mede) aan de leiding heeft het US PGA Championship op Kiawah Island gisteren toch wel een verrassende wending genomen. In 2016 tijdens The Open stond de Amerikaan voor het laatst in een major bovenaan het leaderboard. In dat toernooi won uiteindelijk niet hij, maar de Zweed Henrik Stenson. Of hij het nu kan volhouden tot en met zondag is natuurlijk ook de vraag, maar  Phil die volgende maand 51 wordt lijkt serieus in vorm en heeft natuurlijk heel veel ervaring. Op The Ocean Course is de wind een grote factor en daar moet je maar mee kunnen omgaan. 

Phil Mickelson Pebble Beach 2019

Factor wind

Een aantal topspelers kon dat niet. Justin Thomas en Dustin Johnson, de nummer één van de wereld, vielen na twee dagen al af en met met hen nog een handvol grote namen. Mickelson kreeg gisteren voorak de smaak te pakken op zijn tweede negen (vijf birdies). Hij kwam dankzij die run uit op een ronde 69 (-3) en staat halverwege het toernooi op -5. Niet als enige overigens. Ook de Zuid-Afrikaan Louis Oosthuizen gaat met die score het weekend in.  Opvallend is ook dat twee landgenoten van Oosthuizen, Brenda Grace en Christiaan Bezuidenhout op -3 ook volop in de race zijn. Daartussen zit nog Brooks Koepka, allesbehalve helemaal hersteld van een knieblessure, maar de viervoudig majorwinnaar meldt zich nadrukkelijk aan het front. Koepka won dit toernooi ok al twee keer.

Leaderboard