Beleving en inspiratie

Golfpassie maar geen talent? Geef je nu op!

Ben jij of ken jij een superfanatieke golfer of golfster, ‘helemaal gek van het spelletje’, maar die helaas met heel weinig talent gezegend is? Dan hebben we leuk nieuws. Die zoeken wij! De Slechtste Fanatieke Golfer van Nederland is terug!

Na vijf jaar keert de destijds populaire contest ‘De Slechtste Fanatieke Golfer’ terug op GOLF.NL, een wedstrijd waarbij gelijkgestemden of beter gezegd lotgenoten, het tegen elkaar opnemen voor het oog van de camera, vrienden en familie en op een golfbaan waar de beste golfers van Europa niet veel later ook zullen spelen…

Prachtige sport

Golf is een prachtig sport, maar niet voor iedereen heel makkelijk. Je moet er een beetje tijd in investeren en dan krijg je er ook heel veel voor terug. Inspanning, ontspanning, quality-time met vrienden en/of familie in een prachtige omgeving. Daarom zijn er in Nederland al bijna 400.000 golfers natuurlijk. Maar het mooie is ook: al ben je niet zo goed, dan nog kun je dus genieten van een rondje op de baan (‘slash’ natuur), het gezelschap en hole 19 achteraf natuurlijk.

Passie

Wij van GOLF.NL zien die passie voor de sport ook bij de soms ploeterende golfers, jong en oud, die hun fascinatie voor golf misschien niet altijd laten blijken, maar wel al jaren braaf lessen nemen, oefenen en spelen met vrienden. Alleen: die handicap gaat niet echt omlaag…
Deze golfers verdienen natuurlijk ook aandacht en daarom is er ‘De Slechtste Fanatieke Golfer van Nederland’. Noem het een wedstrijd, een verkiezing of voor ons part een show, maar ben jij zo’n golfer (of ken je er zo een), dan is dit jouw kans op jouw Moment of Fame, eeuwige roem.

Battle

Vier door GOLF.NL geselecteerde ‘Slechtste fanatieke golfers van Nederland’ gaan de strijd aan met elkaar en de baan waarop die battle plaatsvindt is Bernardus Golf, de baan onder de rook van Den Bosch waar dit jaar (september) het KLM Open wordt gespeeld. Er is geen betere plek denkbaar om onvergetelijke momenten te creëren waaraan je later wél een acute herinnering hebt. Oh ja, de baan speelt die dag wel een stukje lastiger, zeg maar in KLM Open-condities…

In de watten

Op die dag word je als golfers helemaal in de watten gelegd. Je krijgt een caddie mee de baan in, er is een officiële starter, publiek (veilig op afstand…) en er zijn camera’s. Je zult je een echte tourprofessional wanen. En uiteraard is er een dikke prijs voor de winnaar; dat is op deze dag de minst Slechtste Fanatieke Golfer van het kwartet…

Aan de finale met vier uitverkorenen gaat een selectie vooraf. Deze selectiedag vindt plaats op 12 juni in de buurt van Utrecht. De redactie van GOLF.NL selecteert uit alle aanmeldingen die via de mail binnenkomen zo’n dertig kandidaten die op deze dag een rondje gaan golfen en door een ‘deskundige’ jury worden beoordeeld. Niet alleen je ‘slechte’ score is daarbij van belang, maar je wordt uiteraard op meer kwaliteiten beoordeeld.

Geef je op!

Okay, hoe kom jij in aanmerking om mee te doen? Dit zijn de voorwaarden.
Je hebt een passie voor golf, bent al minimaal drie jaar bezig, je valt in de categorie ‘je-vrienden-of-vriendinnen-vragen-zich-nog-steeds-af-wat-jij-er-leuk-aan-vindt-want-het-gaat-nog-niet-zo-lekker’ en je hebt een (aantoonbare) handicap tussen 28 en 54. Bovendien moet je beschikbaar zijn op 12 juni en 31 juli voor de opnamen!

Ben je of ken je iemand (vraag wel even toestemming of je hem of haar mag aandragen) die voor deze uitdaging in aanmerking komt?

Stuur dan een mail naar redactie@golf.nl en vermeld daarbij het volgende;

Leeftijd

Handicap

Woonplaats

Golft sinds?

Traint/speelt hoe vaak?

Aanmelden tot 8 juni

Aanmelden kan tot en met 8 juni. Daarna maakt de redactie een selectie en alleen de uitverkorenen voor de selectiedag ontvangen vóór 10 juni via mail persoonlijk bericht. Over de uitslag/selectie kan niet worden gecorrespondeerd. Door aanmelding geef je ook toestemming voor gebruik van jouw naam en foto’s in door ons gemaakte artikelen en video’s over deze serie.