Topgolf

Van Dam moet knokken voor de cut

Anne van Dam kende niet de start waar ze op hoopte in het KPMG Women’s PGA Championship. Maar de cut halen in de major kan zeker nog.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Anne van Dam begon het KPMG Women’s PGA Championship op hole 10 van de Highlands Course van de Atlanta Athletic Club. De start was niet bepaald voortvarend met bogeys op hole 10 en 11. Nieuwe bogeys volgden op hole 13 en 16. Vervolgens knokte de beste golfster van Nederland zich met birdies op hole 18 en hole 2 terug naar een score van +2. Helaas was het slot van de ronde teleurstellend met een bogey op 8 en een dubbel bogey op 9. Zo kwam Van Dam uit op een 77 (+5) en een gedeelde 110de plaats. Na twee ronden gaat de top-70 plus ties door naar het weekend, werk aan de winkel dus voor de in Arnhem geboren golfster die vrijdag een vroege starttijd heeft en in de ochtend wellicht kan profiteren van gunstige omstandigheden. 

 

Ranglijsten

 

Voor Van Dam staat er veel op het spel deze week. Het prijzengeld in de derde major van het jaar bedraagt $ 4.500.000 en het deelnemersveld is ijzersterk. Er zijn dus veel punten te verdienen voor de diverse ranglijsten. Na de laatste putt op zondag eindigt ook het kwalificatieproces voor de Olympische Spelen. Van Dam moet aankomende maandag in de top-36 van de olympische ranking staan (nu 38) én in de top-100 van de wereld (nu 116) om naar Tokio te mogen. Sportkoepel NOC*NSF houdt vast aan die strikte eisen. Joost Luiten en Wil Besseling zijn daar bij de mannen de dupe van geworden (lees hier meer).

 

Salas -5

 

Aan kop na de eerste ronde van het KPMG Women’s PGA Championship gaat de Amerikaanse Lizette Salas met -5. Op een slag volgt de Engelse Charley Hull. 

 

Leaderboard

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Lees meer over
Topgolf Anne van Dam LPGA