Topgolf

Dubbels houden Van Dam nog uit de top

Anne van Dam speelde op de openingsdag van het LPGA Mediheal Championship te wisselvallig om meteen de weg naar de top van het leaderboard te kunnen vinden. De verschillen zijn na 18 holes echter nog klein in San Francisco.

Het is nog niet het LPGA-seizoen waarop Anne van Dam had gehoopt. De echte topresultaten blijven voorlopig uit en daardoor heeft de Nederlandse nummer 1 in een aantal belangrijke toernooien niet haar opwachting mogen maken. Naar eigen zeggen was het daardoor lastig 'momentum te creëren', iets waar een volle agenda de komende tijd verandering in gaat brengen, te beginnen in Californië. Hier mocht de start er met een vroege birdie zijn, voordat Van Dam al snel tegen een dubbel-bogey aanliep op een par-4. Ze sloeg vervolgens net zo hard terug met vier opeenvolgende birdies, maar een wisselvallige tweede negen stond tussen haar en een topnotering. Anne kwam weer uit op level par voor een plek in de middenmoot.

Maguire -7

De twee dubbels waren kortom zonde, want heel laag werd er nog niet gescoord op de baan van Lake Merced Golf Club. Uitzondering daarop was Leona Maguire. De 26-jarige Ierse maakte liefst negen birdies op weg naar een 65 en -7. Achter Maguire zijn de verschillen nog bijzonder klein.

Leaderboard

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Lees meer over
Topgolf Anne van Dam LPGA