Dutch Ladies Open

Talent Sofie (13) maakt indruk op haar pro

In het Big Green Egg Open spelen jonge Nederlandse talenten mee in de flights met de Europese topgolfsters. Golf.NL volgde de 13-jarige Sofie Nooij die nog geen drie jaar golft en nu al handicap 3.7 heeft.

Really? That’s amazing.” Zo reageert Linda Wessberg als ze hoort dat Sofie Nooij nog niet eens drie jaar golft. Wessberg, 41 jaar en winnaar van vier toernooien op de Ladies European Tour, vormt op de laatste twee dagen van het Big Green Egg Open een team met het Nederlandse talent en de Zweedse is duidelijk onder de indruk. “Sofie  heeft nu al heel veel snelheid in haar swing. Toen ik dertien was speelde ik veel meer op gevoel, bij Sofie zie je dat ze technisch heel goed onderlegd is en de bal ver slaat. Ik dacht echt dat ze al veel langer zou golfen dan drie jaar.”

Applaus

 

In de Players Experience kunnen jonge Nederlandse talenten zoals Sofie ervaren hoe het is om aan de zijde van een Tourpro in een toptoernooi als het Big Green Egg Open te spelen. Sofie wordt op de Rosendaelsche gecaddied door haar vader Martijn. “Ze speelt echt heel goed”, zegt hij met vaderlijke trots na een mooie drive op hole 11. “En qua afstand van de tee is ze niet eens heel veel korter dan de twee pro’s in de flight, ik denk hooguit twintig meter.”

Na een paar mooie pars slaat Sofie op hole 14 een mindere drive die rechts tussen de bomen slicet. De afslag op hole 15 is weer prachtig recht en ver. “Ik kwam nu iets meer van binnen”, zegt Sofie als ze haar fairwaywood aan haar vader geeft. Op hole 18 maakt ze een knappe par die door de toeschouwers rond de green met applaus wordt beloond.

 

Nerveus

 

Terwijl Wessberg en Sofie bij de recording de scorekaart controleren, vraagt GOLF.NL aan de Britse caddie van Wessberg wat hij van het spel van het Nederlandse talent vindt. “Ze is nu al heel erg goed, maakt veel afstand, ze heeft huge potential. Golft ze nog niet eens drie jaar? Wow, dan is het helemaal knap.”

Sofie die deel uitmaakt van de NGF-selectie tot 15 jaar, is zelf ook tevreden over haar spel. “Ik was wel nerveus op de eerste tee want er stonden best veel mensen te kijken, ook van mijn club Flevoland (ze is ook lid van de Hoge Kleij, red). Maar ik sloeg mijn bal midden op de fairway, daarna was ik niet nerveus meer en heb ik goed gespeeld. Op veel holes heb ik met een par onze teamscore gered (de beste score van het tweetal telt , red). Ik vond het heel leuk om met Linda te spelen en hopelijk gaat het morgen nog beter.”

Vader Martijn straalt. “Ik ben super trots op Sofie. Ze heeft afgelopen maandag vijf holes kunnen spelen op de Rosendaelsche, de andere dertien holes van de baan speelde ze vandaag pas voor het eerst. Ze heeft het hartstikke goed gedaan, en geweldig dat ze dit dankzij de NGF kan meemaken.”

 

Droom

 

Dat ze later in de voetsporen gaat treden van Wessberg en de andere pro’s staat voor Sofie al vast, maar wel een treetje hoger dan de Ladies European Tour. “Na de middelbare school ga ik naar Amerika voor college en dan wil ik op de LPGA spelen, dat is mijn droom.”

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Lees meer over
Topgolf LET NGF