Topgolf

Luiten verliest veel terrein

Op dag 3 van het Abu Dhabi HSBC Championship heeft Joost Luiten de weg naar boven niet kunnen vinden. Het tegenovergestelde was het geval, want door te veel ingeleverde slagen kwam hij ondanks een sterk middengedeelte niet verder dan een 74 (+2). Luiten staat met -3 nog net in de top-40.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Waar Joost Luiten op vrijdag zijn winst boekte op de eerste negen van de Abu Dhabi Golf Club, verloor hij hier op 'moving day' juist terrein. De vlaggen waren lastig gestoken en ondanks het aanvankelijk ontbreken van veel wind, moest de Zuid-Hollander tweemaal bogey incasseren. Hij viel terug naar -3 en verloor de aansluiting met de top. Aan de scores te zien waren er op de 'terugweg' echter nog genoeg kansen op komst en dat bleek: 10, 11 én 12 werden gebirdied, de laatste dankzij een uitstekende afslag tot binnen een meter. Met deze sterke reeks vond Luiten weer de aansluiting bij de subtop, maar een dubbel-bogey op de waterrijke 17de gevolgd door een afsluitende bogey werden spelbreker. Hierdoor zakt hij in het klassement ver weg, naar het randje van de top-40.

Ryder Cup-helden in contention

Ondanks dat een topklassering voor Luiten verkeken is, is het bovenaan het leaderboard alleen maar spannender geworden. Onder anderen Ryder Cup-helden Rory McIlroy (leider op -13), Tyrrell Hatton (-12) en Tommy Fleetwood (-11) zijn in contention bij dit event uit de Rolex Series. Naast de grote cheque voor de winnaar hebben zij hun zinnen ook gezet op het verdienen van veel punten voor de Ryder Cup, die ranglijst is deze week namelijk weer hervat. De man van de dag was Alexander Levy. De Fransman won een dure auto met een hole-in-one en wilde dat maar wat graag weten (zie video). 

Leaderboard