Topgolf

Luiten eindigt sterk, winst Johnson

Joost Luiten leek in de Saudi International op weg naar een teleurstellende laatste ronde, maar gelukkig kwamen er na een heel moeizaam begin birdies op de Royal Greens G&CC.
Beeld: Golfsupport.nl

Na de zeer teleurstellende derde ronde in 75 (+5) slagen, leek Joost Luiten ook in ronde vier op de Royal Greens G&CC flink boven par te gaan. Gestart op hole 10 was hij na een dubbel-bogey op hole 11 en een bogey op 14 al +3 na vijf holes. Daarna kwam er gelukkig een omslag: Luiten maakte in het restant van de ronde geen enkele bogey meer, maar wel birdies op hole 16, 17, 4 en 7. Met een ronde 69 (-1) kwam de 35-jarige Nederlander uit op een totaal van -3 en steeg hij in het klassement van de Saudi International naar de 41ste plaats.

Huiswerk

In de drie Desert Swing toernooien – Abu Dhabi, Dubai en Saoedie-Arabië – haalde Luiten steeds de cut en eindigde op plek 35, 44 en in de Saudi International dus de 41ste positie. In die drie vrij sterk bezette toernooien het weekend halen is natuurlijk knap, maar Luiten zal op de Desert Swing terugkijken met het gevoel dat er veel meer mogelijk was geweest. Vooral de mindere zaterdagen zullen reden tot zorg zijn. Huiswerk dus voor de beste golfer van Nederland die daarvoor in ieder geval even de tijd heeft, want na het annuleren van het Oman Open (de overheid geeft vanwege Covid-19 geen toestemming voor grote evenementen), is zijn eerstvolgende toernooi de Qatar Masters en die begint pas op 11 maart.

Weer DJ

De overwinning  in de Saudi International ging naar Dustin Johnson. De nummer-1 van de wereld voelt zich nogal op z’n gemak op Royal Greens. Hij won de eerste editie in 2019, eindigde in 2020 als tweede achter Graeme McDowell en dit keer pakte hij de zege na een laatste ronde in 68 slagen. Met – 15 bleef Johnson Justin Rose en Tony Finau twee slagen voor. Voor zijn overwinning incasseert Johnson ruim 568.000 dollar en met de 54 punten die de Amerikaan krijgt voor de wereldranglijst verstevigt hij zijn positie als de beste golfer op de planeet.