De baan op

Natte golfbanen en nu ook nog sneeuw?

Nederland kan soms heel erg nat zijn. En de golfbanen in ons land dus ook. Golfen kan dan misschien even niet, maar de plaatjes zijn mooi...

Voordat de sneeuw ons land ‘binnenvalt’ en ongetwijfeld ook zorgt voor schitterende plaatjes van golfbanen in Nederland, staan we nog even stil bij de voorbije natte weken. Daar hebben veel, maar gelukkig ook weer niet alle, golfbanen best een beetje last van.

 

Dorpswaard

 

Golfclub Dorpswaard in Kerkdriel spant wat dat betreft de kroon. De baan in het dorpje tussen 's-Hertogenbosch en Zaltbommel ligt in de uiterwaarden van de Maas. Prachtige negen holes, gekenmerkt door waterpartijen en de hoge ligging van greens. Maar bij veel regen én hoge waterstand in de Maas loopt de baan een paar keer in de vijf jaar deels ónder water. Best wel een groot deel...

 

Ontwerp

 

"De baan is erop ontworpen om hiermee om te gaan. Het kan de plotselinge stijging van het waterpeil goed aan", aldus golfbaanarchitect Michiel van der Vaart.
Nadeel is dat de baan een aantal dagen gesloten is en - voor zover wij weten - ook niet open voor boottripjes maar het levert wel schitterende plaatjes op. De maker van de foto's is Twan van der Meer.

 

Nog meer waterpret

 

Hoewel een week vorst wordt voorspeld, zijn de echt strenge winters toch een zeldzaamheid geworden, vindt Caroline Grotjohan, golfster die ons onderstaande foto stuurde. Maar regen is er dus nog altijd in overvloed. Ze maakte dit vrolijke watertafereel op hole 4 van Golfclub Zwolle. ‘Tijdelijk water’, waarin de zwaan zich wel thuisvoelt…Onder zulke natte omstandigheden en straks sneeuw op de baan, maken golfers even een pas op de plaats. Maar de dagen waarop er lekker kan worden gegolft, zullen weer spoedig aanbreken. Voor wie in de tussentijd niet weet wat te doen, hebben we natuurlijk handige instructies om te bekijken. Zie onder dit artikel of ga naar deze pagina.

Lees meer over
Banen