Topgolf

Dewi Weber volgend jaar op de LPGA Tour

Dewi Weber en Anne van Dam wisselen elkaar af op de LPGA Tour. Weber verdiende vandaag een goede kaart voor het hoogste niveau in vrouwengolf. Van Dam moet juist een stap terug doen.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Het succes van Weber hing eigenlijk al de hele week in de lucht. Ze legde vorige week in de eerste week van de Q-series het fundament voor een succesvolle tweede week. Na 8 ronden en 560 slagen stond er voor haar -14 op het scorebord en daarmee eindigde ze zelfs in de top-10. Dat is een prestatie van formaat. Haar ronde vandaag was de enige van de acht boven par (73), maar daar kon ze niet om malen.

Met dit succes liet Weber ook haar vorige ervaring op de Q-school definitief achter zich. In 2019 leek ze op weg naar de LPGA Tour, toen ze werd bestraft voor een regelincident. Daardoor werd ze dermate van haar stuk gebracht dat ze laatste twee ronden beduidend slechter presteerde dan de zes ervoor.

Slijtageslag

Voor Anne van Dam liep de slijtageslag in Alabama helaas niet goed af. Ze overleefde wel de eerste week en begon ook de week in Mobile op Highland Oaks niet slecht, maar na de eerste dag leverde ze steeds per ronde wat in en raakte de top-45 voor haar beetje bij beetje uit zicht.
Vandaag voor de laatste 18 hols leek de opdracht om het gat te dichten al schier onmogelijk. Met een ronde 71 kwam ze alsnog vijf slagen te kort om een goede kaart voor volgend seizoen te verdienen. Van Dam zal in 2022 zeker wel enkele kleinere toernooien op de LPGA kunnen spelen, maar of ze daarvoor kiest en de gang naar een divisie lager (Symetra Tour) maakt of terugkeert naar de Ladies European Tour, dat is af te wachten.
Voor de boeken: de Koreaanse Na Rin An werd de winnaar over acht ronden met een score van -33.

Uitslag

Ladies European Tour

Op de Real Golf La Manga Club in Zuid-Spanje werd de afgelopen week de pre-qualifier van de Ladies European Tour gespeeld. Zes Nederlanders maakten daar hun opwachting, onder wie de amateurs Lauren Holmey, Nikki Hofstede, Marit Harryvan en Lizzy Peeters. Voor dat kwartet was het halen van de top-75 te hoog gegrepen. In die missie slaagden wel Anouk Sohier (foto onder), net toegetreden tot de rijen der professionals, en Romy Meekers.
Sohier speelde zaterdag haar beste ronde (71) en bouwde daarmee behoorlijk wat marge op. Met +6 voor het toernooi over vier dagen eindigde ze op een gedeelde 37ste plaats.

Anouk Sohier


Romy Meekers legde op de eerste dag – ook met een 71 - al een goede basis maar haar score van +10 was slechts twee slagen verwijderd van de ‘cutline’.
Komende week wordt de Q-school van de Ladies European Tour gespeeld en daar moeten Sohier en Meekers in elk geval bij de eerste 50 (top-20 krijgt de beste tourkaart) eindigen om speelrecht op de LET in 2022 af te dwingen.
Pasqualle Coffa doet ook mee in Spanje. Ze heeft al een tourkaart voor 2022, maar kan met een plek in de top-20 een beter exemplaar (meer toernooien) krijgen.

Uitslag


Lees meer over
Topgolf LPGA