Topgolf

Dewi op rozen, lastig verhaal voor Anne

Met nog één ronde te golfen ziet het er niet goed uit voor Anne van Dam. Ze beleefde haar minste dag van de Q-Series en heeft een wel heel goed slotakkoord nodig om het nog te redden. Dewi Weber heeft haar LPGA-kaart zo goed als binnen, of ze moet zo’n elf slagen verliezen op de laatste dag.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Het gaat Anne van Dam allemaal een stuk minder goed af dan een week geleden op de twee andere banen. Donderdag was ze nog in evenwicht met Highland Oaks, maar sindsdien wil het niet meer vlotten bij de nummer 1 van Nederland. Zo ook op zaterdag niet. Van Dam incasseerde al vroeg een aantal bogeys en zag zichzelf steeds verder onder de streep zakken die na 144 holes getrokken wordt bij de top-45. Hoe het er na haar 76 (+4) voor staat moet ze vanaf +2 zondag zeker zes slagen goed maken, wil ze ook volgend jaar op de ‘grote’ LPGA te bewonderen zijn.

Weber opnieuw onder par

Dewi Weber gaat daar, behoudens een wel heel bizarre laatste dag, in 2022 juist debuteren. Na een mager seizoen op het tweede niveau, vertoont ze in de Q-Series al anderhalve week bijna onafgebroken ijzersterk spel. De twee bogeys naar het einde toe van de zevende ronde maakten dan ook niet veel uit, ze tekende voor een 71 en -1. Op -15 staat ze nu tiende met een veilige marge.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.


Andere speelsters die we kennen en één ronde voor het einde op schema liggen zijn tienersensatie Atthaya Thitikul, Kelly Tan, Emily Kristine Pedersen, Olivia Cowan, Big Green Egg Open-winnares Steph Kyriacou en de Finse LET-topper Sanna Nuutinen. Bovenaan maakt Pauline Roussin-Bouchard uit Frankrijk al dagen de dienst uit. Zij maakte vandaag ook nog eens een hole-in-one.

 

Leaderboard

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Lees meer over
Topgolf Anne van Dam LPGA