Topgolf

Dewi en Anne met verve verder

Dewi Weber en Anne van Dam zijn nog volop in de race om speelrecht af te dwingen voor de LPGA Tour. In deel 1 van de Q-Series haalden ze allebei comfortabel de cut en het goede nieuws is dat ze hun scores mee mogen nemen naar de beslissende fase. 'Blij dat de helft erop zit.'
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Dewi Weber legde in Alabama vier dagen lang bijzonder solide spel aan de dag. Tot zondag had ze slechts drie bogeys hoeven incasseren op de banen van de Magnolia Grove Golf Course. Dat aantal verdubbelde ze gisteren, maar gezien de birdieproductie (zes) ondervond ze daar geen hinder van. Met name na de turn kwam de Groningse los met vier birdies in een ‘stretch’ van zes holes. Een fraaie 69 (-3) bracht haar alles bij elkaar naar -8 en T16. Weber heeft op de Symetra Tour niet haar beste jaar achter de rug, maar heeft zichzelf in een uitstekende positie gespeeld om alsnog de grote stap naar het grote toneel dat de LPGA heet te maken. 'Het gaat prima, maar het is een lange rit, dus ik ben blij dat de helft erop zit. Ik ga gewoon zo verder en dan zie ik wel waar het zondag eindigt', wilde Weber nog niet opzichtig op de zaken vooruit lopen.  

Van Dam houdt het bij elkaar

Anne van Dam herstelde zich op haar beurt van een iets slordigere derde ronde (+2). In tegenstelling tot zaterdag op de andere baan, hield ze het vandaag goed bij elkaar op de Crossings Course. Twee birdies en een bogey op de front nine, na de turn nog één birdie voor een score van 70 (-2) op de kaart. Vanaf -4 en plek 35 halverwege, zal de Nederlandse longhitter zich nu alsnog gaan proberen te handhaven op de LPGA.

Grote namen redden het

De Française Pauline Roussin-Bouchard (-19) leidt het klassement na 72 van de 144 holes. Andere bekende namen die in de top-70 eindigden en dus nog mogen hopen zijn Big Green Egg Open-winnares Steph Kyriacou, beste speelster van de LET Atthaya Thitikul, Emily Kristine Pedersen en Olivia Cowan uit Duitsland. 

De Q-Series verplaatsen zich nu naar Highland Oaks, ook in Alabama. Daar zullen de 74 overgebleven vrouwen gaan strijden om 45 tourkaarten. Iedereen neemt haar score van deze week mee, dus Dewi begint donderdag op -8 en Anne op -4.

Leaderboard

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Lees meer over
Topgolf Anne van Dam LPGA